prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 21 mai. Vremea se încălzește în toată țara, maxima atinge o valoare neașteptată

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 21 mai. Vremea se încălzește considerabil, iar valorile termice se vor situa peste mediile specifice datei în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara şi noaptea în vestul, sudul şi centrul teritoriului, unde gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere.

Vremea în țară

ANM a emis prognoza meteo pentru 21 mai. Se vor semnala averse şi descărcări electrice în Banat, Crişana şi Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia şi Transilvania şi izolat în celelalte regiuni. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 15…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări în Banat, Transilvania şi Moldova, unde vor fi viteze în general de 55…65 km/h, pe crestele Carpaţilor Meridionali, cu rafale de peste 70…80 km/h, iar de scurtă durată şi în timpul averselor când vor fi posibile şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 29 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade, cu valori uşor mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Ceața își va face simțită prezența.

prognoza meteo

Prognoza meteo în Capitală

În Capitală, vremea mai călduroasă decât este normal pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopţii când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade. Presiunea atmosferică va fi în scădere.

Prognoza meteo în zonele montane

Vremea va fi instabilă în zonele montane. Pe seară, se vor semnala averse şi descărcări electrice în Carpaţii Occidentali, local în Carpaţii Meridionali şi izolat în rest. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 15…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali, cu rafale de peste 70…80 km/h, iar de scurtă durată şi în timpul averselor.

blank