prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 18 septembrie. ANM anunță o vreme caldă, cu temperaturi în creștere

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru luni, 18 septembrie. Începutul de săptămână vine cu o vreme caldă. Chiar dacă calendaristic este toamnă, valorile din termometre sunt mai reprezentative pentru vară. Temperaturile cresc, însă în unele regiuni sunt anunțate ploi.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru acest început de săptămână. Luni, 18 septembrie, vremea va fi una caldă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Izolat sunt anunțate ploi slabe, de scurtă durată.

Meteorologii ANM anunță o vreme în general frumoasă și caldă în toate regiunile țării. În nord, vest și centru, valorile diurne vor fi în mediu cu cinci grade peste normalul climatologic al perioadei. Temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade Celsius. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în depresiunile Carpaților Orientali.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporare. ANM anunță că izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. După-amiaza, în zonele de munte, în vest și nord-vest, local vor fi averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali. În aceste regiuni, rafalele vor depăși 55 – 65 de kilometri pe oră. Intensificări ale vântului sunt anunțate și în Dobrogea și în nordul Moldovei.

Dimineața și seara, pe arii restrânse, se va forma ceața. Presiunea atmosferică va fi în ușoară scădere, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Prognoza meteo ANM pentru Capitală, litoral și munte

Bucureștenii vor avea parte de un început de săptămână cu vreme frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile înregistrează creșteri ușoare, maximele zilei de luni, 18 septembrie, fiind situate între 27 și 28 de grade. Minimele se vor situa între 10 și 13 grade Celsius.

Pe litoral, meteorologii ANM anunță o vreme frumoasă, cu un cer variabil senin. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperaturile maxime la mare se vor situa între 23 și 25 de grade, iar minimele între 16 și 18 grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 și 23 de grade. Dimineața și seara vor fi condiții de ceață.

Începutul săptămânii aduce o vreme frumoasă la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. După-amiaza sunt anunțate ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat, iar în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali vor fi intensificări. Rafalele vor atinge între 55 și 65 de kilometri pe oră. Dimineața și seara, pe arii restrânse, se vor forma condiții de ceață.

blank