Prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 16 octombrie 2023. Cod galben de vreme rea

Prognoza meteo publicată de ANM arată. Vremea se strică începând de luni în mai multe regiuni din România. Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea pentru Moldova Transilvania și Oltenia.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luni, 16 octombrie. Potrivit ANM, temperaturile încep să scadă semnificativ în mai multe zone ale țării. Totodată, pentru trei regiuni din România, meteorologii au emis cod galben de vreme rea.

Prognoza meteo 16 octombrie

După o toamnă călduroasă, temperaturile ajung acum la specificul perioade. Astfel că, vremea se răcește semnificativ în țară. Prognoza meteo emisă de ANM indică un cod galben de vreme ea pentru Moldova, Oltenia și Transilvania.

Informare meteorologică arată că până luni, 16 octombrie la ora 16, ar urma să cada ploi moderate cantitativ în mai multe regiuni ale țării. De asemenea, prognoza meteo arată și intensificări ale vântului, dar și precipitații mixte la munte. Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii în întreaga țară.

Prognoza meteo

La munte, dar și în vestul și în nordul țării sunt anunțate ploi însemnate cantitativ. Conform datelor ANM, cantitățile de apă vot depăși 15 l/mp. Izolat, acestea ar putea ajunge până la 25 l/mp.

Pe parcursul nopții de duminică spre luni vor fi semnalate inclusiv precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pentru zonele montane.

Prognoza meteo publicată de ANM arată și intensificări ale vântului în majoritatea zonelor. Începând de duminică seara și până luni la ora prânzului este codul galben de vreme rea.

Vântul va sufla cu putere la munte mai ales în sudul Transilvaniei precum și al Olteniei. De asemenea, în Dobrogea, dar și în sud-vestul Moldovei, precum și în estul Munteniei intensificările vântului vor ajunge până la 65 km/h.

Viteza vântului va ajunge la 110 km/h în rafale, la altitudini de peste 1700 m. În acest sens este vizată zona Carpaților Meridionali, precum și cea a Carpaților de Curbură.

Vremea se răcește și eu în Capitală în următoarele ore. Pe parcursul zilei de luni, 16 octombrie 2023, maximele nu vor depăși 17 grade Celsius.

blank