prognoza meteo
Actualitate

Prognoza meteo, 15 ianuarie. Vești bune la început de săptămână: Scăpăm de ger!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru 15 ianuarie. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 15 ianuarie. Vremea se încălzește în regiunile sudice. Pe parcursul zilei, nebulozitatea va fi mai persistentă şi vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare în Maramureş, mixte în Crişana şi pe arii restrânse în Transilvania şi mai ales ploi pe arii relativ extinse în Banat şi Oltenia, iar în celelalte regiuni cerul va fi temporar noros iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

La munte va ninge, mai ales în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Izolat se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp în special în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Izolat se va semnala polei, dimineaţa, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile vestice, iar noaptea în cele sudice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari (rafale de 60…80 km/h), unde trecător ninsoarea va fi viscolită şi pe arii restrânse şi în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est. Minimele se vor situa între -4 şi 2 grade, cu valori mai ridicate pe litoral până spre 4…5 grade. Ceața își va face simțită prezența.

Prognoza meteo în Capitală

Vremea se încălzește și în Capitală. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi posibile precipitaţii slabe sub formă de ploaie cu depuneri de polei. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo în săptămâna 16-22 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil ușor deficitar local.

Vremea în săptămâna 22-29 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

blank