Procurorul SIIJ
Actualitate, Featured

Procurorul SIIJ din ancheta privind alegerile din Sectorul 1 se cere la pensie

Secţia pentru procurori a CSM trebuie să analizeze în şedinţa de marţi, 18 mai, cererea de eliberare din funcţie prin pensionare a procurorului Sorin Iașinovschi, de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie Procurorul (SIIJ).

Sorin Iașinovschi este nimeri altul decât procurorul SIIJ care instrumentează dosar referitor la alegerile locale din Sectorul 1. Acesta lasă ancheta în cel mai fierbinte momente, când în spaţiul public au apărut informaţii că primarul Clotilde Armand ar fi pierdut de fapt alegerile.

Secţia pentru procurori a CSM trebuie să analizeze dacă Sorin Iașinovschi întruneşte condiţiile de ieşire la pensie, printre care se numără vechimea de cel puţin 25 de ani în profesie şi lipsa cercetărilor discplinare în curs.

Procurorul Sorin Eugen Iași­novschi a intrat în magistratură în 1995, devenind procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. După ce a fost procuror și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în perioada 2003-2006 a fost procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Suceava, între 2006 și 2009 a fost procuror DIICOT la Serviciul Teritorial Suceava, fiind în perioada 2010-2014 prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. În 1 noiembrie 2014, a fost numit, cu delegație, procuror șef al Secției de urmărire penală a Parchetului Tribunalului Suceava, activând la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. În 2019 a ajuns la SIIJ.

Parchetul General a anunţat joi că, din verificările efectuate, nu s-a putut stabili o diferenţă de voturi exprimate pentru cei doi candidaţi la alegerile locale din Sectorul 1, Clotilde Armand şi Dan Tudorache, deoarece finalizarea cercetărilor în acest caz a fost amânată până la începutul lunii august. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Poliţia Capitalei nu a reuşit să termine de numărat voturile exprimate la alegerile locale din Sectorul 1, aşa cum a dispus procurorul de caz de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, astfel încât nu s-a putut stabili o diferenţă între voturile pentru cei doi candidaţi.


blank