Inspectorii judiciari au exercitat acțiunea disciplinară față de Bogdan Pîrlog, procurorul care anchetează violenţele din 10 august prim-procuror adjunct la Parchetul Militar, și au stabilit că acesta a făcut susțineri false, defăimătoare referitoare la activitatea procurorilor, trimițând acțiunea Secției pentru procurori a CSM.

Inspecţia Judiciară anunță că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Bogdan Ciprian Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

„Din verificările efectuate, inspectorii judiciari au reţinut că susţinerile procurorului Pîrlog, cuprinse în comunicatul Asociaţiei „Iniţiativa pentru Justiţie” din 30 martie 2019, sunt false, au un efect defăimător cu privire la activitatea procurorilor Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi, ca atare, aduc atingere onoarei, probităţii profesionale, precum şi prestigiului justiţiei”, arată Inspecția Judiciară, potrivit Mediafax.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză.

Bogdan Pîrlog este procurorul care a deschis ancheta referitoare la evenimentele din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei. El a candidat anul trecut la șefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, dar candidatura lui a fost respinsă. În proiectul său, procurorul arăta că prevederile legislative care au dus la înfiinţarea SIIJ încalcă Constituţia, citând din rapoartele MCV, GRECO şi cel al Consiliului Europei, și dorea desființarea ei.

csm, inspectia judiciara, parchetul militar, 10 august , bogdan pirlog