Actualitate

Procurorii lui Tiberiu Nitu il scapa pe premier de un dosar penal cu greutate

O veste buna si una foarte pentru premierul Victor Ponta: cea buna este ca, deocamdata, el nu va fi chemat la DNA pentru ca celebrul procuror Uncheselu se afla in vacanta pana dupa data de 17 august. Veste foarte buna este ca procurorii Parchetului General condus de Tiberiu Nitu il scapa pe premierul Victor Ponta de un dosar penal cu greutate. Acestia au decis sa nu inceapa urmarirea penala a lui Ponta, împotriva căruia PNL Cluj a depus la începutul anului o plângere penală pentru abuz în serviciu.Victor-Ponta-3-380x253
 
Plangerea vizeaza refuzul acestuia de a organiza alegeri partiale in judetele unde alesii locali si-au pierdut functiile in ultimii trei ani, majoritatea din cauza problemelor cu Justitia. Plangerea celor de la PNL se bazeaza si pe trei decizii ale instantelor care au constatat ca Executivul a incalcat legea prin neorganizarea alegerilor.
Curtea de Apel Cluj şi de două ori Curtea de Apel Bucureşti au confirmat faptul că guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat. În motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a decis că este vorba de ”un exces de putere” din partea Guvernului. Nicio decizie nu este definitivă.
 
Într-un răspuns primit de Gandul de la Parchetul General se confirmă faptul că procurorii au decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Ponta, acuzat de trafic de influenţă de PNL Cluj pentru nerespectarea termenului legal privind organizarea alegerilor parţiale. Plângerea penală a celor de la PNL a fost depusă pe 28 ianuarie 2015, după ce trecuse termenul legal pentru organizarea alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, post vacant din octombrie 2014. Termenul legal pentru organizarea alegerilor era de 90 de zile.
blank
blank