Actualitate, Featured

Procurorii din parchete, zăpăciți de păreri contradictorii

Ministrul propus al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, marţi, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate, că îi va apăra pe procurorii propuşi de el la şefia Parchetului General şi DIICOT, chiar dacă au primit aviz negativ din partea CSM.

Procurorii, zapaciti de pareri contradictorii: Precizarea acestuia vine în contextul în care deputatul USR Stelian Ion a ridicat problema retragerii propunerilor pentru şefia Parchetului General şi DIICOT, după ce Consiliul Superior al Magistraturii le-a avizat negativ.

„Eu cred în procurorii pe care i-am propus şi o să îi apăr după ce se închide procedura, indiferent cum se va închide procedura. O să spun şi eu atunci câteva puncte de vedere, inclusiv cu privire la acest aviz (al CSM – n.r.), dar nu o fac acum pentru că respect Consiliul, respect procedura, aştept să decidă domnul preşedinte”, a precizat Predoiu.

Secţia pentru procurori a CSM a acordat, săptămâna trecută, avize negative pentru Gabriela Scutea – propusă pentru funcţia de procuror general şi pentru Giorgiana Elena Hosu – propusă la şefia DIICOT. Aviz pozitiv a primit doar Crin Nicu Bologa – propus şef la DNA.

Cele trei propuneri sunt acum la mâna lui Klaus Iohannis.