Featured, Ultima Ora

Procedura de restructurare a Guvernului, în aer. Iată ce plan secret are PSD

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că Refuză remanierea guvernamentală a PSD propusă de premierul Viorica Dăncilă. Nu doar că nu a refuzat numirea noilor persoane în guvern, dar a refuzat și semnarea decretelor de eliberare din funcție a miniștrilor propuși spre remaniere.

Surse politice convergente susțin că în acest moment restructurarea Guvernului PSD a căzut, cel puțin pe moment. Dacă ar începe procedura de restructurare a Guvernului președintele Klaus Iohannis s-ar putea adresa Curții Constituționale pe motiv că în mijlocul unei proceduri de remaniere s-ar începe o altă procedură constituțională. Lucrurile ar trena și s-ar intra în campania electorală cu 3 miniștri care sunt demisionați.

Prin urmare… conducerea PSD o va lăsa pe Viorica Dăncilă să rezolve singură criza politică. ”Dacă a făcut pe ea și nu a vrut restructurare acum să își rezolve problema în care singură s-a băgat”, a declarat un important lider social-democrat.

Cea mai la îndemână soluție la acest moment pare să fie propunerea de urgență a unor interimari. Potrivit acelorași surse, premierul va trebui să le propună până mâine liderilor Coaliției trei nume de interimari din actualii membri ai Cabinetului pentru cele trei ministere: Justiție, Fonduri Europene și Românii de pretutindeni.

”Cel mai important este ca Guvernul să lucreze normal în acest moment și poate înțelege și doamna că nu poți să te încrezi vreo secundă în Iohannis”, ne-a spus un alt lider social-democrat.

Olguta Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD, la Antena 3 după anunțul președintelui Klaus Iohannis: ”Decizia în acest moment este la doamna premier Viorica Dăncilă”

O eventuală restructurare ar urma să fie luată în calcul după epuizarea actualei proceduri de remaniere.