Actualitate

Problemele sectoarelor din București văzute de cinci dintre candidați

Cinci dintre candidații la Primăriile din Sectoarele bucureștene au fost invitați în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea Tv pentru a vorbi despre problemele cu care se confruntă bucureștenii din sectoarele pentru care se luptă.

Astfel, Laura Chiriac, Alexandru Nazare, Dan Cristian Popescu, Gabriel Mutu și Daniel Băluță și-au spus punctul de vedere și mai ales au enumerat problemele sectoarelor unde candidează.

Iată ce a spus fiecare candidat.

Laura chiriac, candidat la Sectorul 1 din partea ALDE
Eu stau în Sectorul 1 și când ai 25 din 27 de consilieri locali cu dosare penale pentru luare de mită în formă continuată, când dai o clică formată din marile partide ale României, PNL și PSD, care au găsit un teren atât de fertil în Sectorul 1 de jefuit, când ai prieteni, familii tinere, mame, oameni în vârstă care se gândesc cum să supraviețuiască, încurajată de vecini, de prieteni și colegi am decis să candidez aproape în legitimă apărare.

Sunt o voce pe care publicul din România o cunoaște de ceva vreme. Mă apropii vertiginos de vârsta de 40 de ani. Cred că țara asta, a cărei imagine am făcut-o deseori ca jurnalist în străinătate, merită să-i dăm o șansă. Ăsta e motivul pentru care eu candidez. Și sunt încurajată tot timpul de oameni pe care îi întâlnesc pe stradă.

Alexandru Nazare, candidat la Sectorul 1 din partea PNL
Problema traficului este una dintre cele mai mari pe care trebuie să le abordăm Bucureștiul este un oraș sufocat, este singura Capitală din Europa de Est care încă nu are dezvoltată o centură și nici nu are în plan o centură la nivel de autostradă. Și, evident, fluxuri de trafic dinspre împrejurimi spre centru se crează blocaje.

Eu cred că Sectorul 1 este cea mai dezvoltată comunitate urbană din România. Nu este întâmplător acest lucru. Și în ultimii 10 ani administrația liberală, domnul Chiliman este un liberal cunoscut, a reușit să transforme Sectorul 1 în altceva. Numai veniturile la buget au crescut cu 40% în ultimii ani, programele de eficiență energetică, etc. Ca atare, eu cred că principala chestiune pe care trebuie să o abordăm este continuarea proiectelor bune începute în Sectorul 1. Trebuie să ne uităm la viitor, trebuie să investim în educație, trebuie să ne axăm pe școală. Aș vrea ca dup 10 ani de investiție în școli, un copil născut, crescut în Sectorul 1 să aibă prima șansă la angajare, să nu mai plece în străinătate.

Dan Cristian Popescu, candidat la Sectroul 2 din partea PNL
În primul rând, Sectorul 2 are nevoie de transparență. Problema numărul 1 a lui Onțanu se pare că e retrocedările masive, marii samsari imobiliari s-au născut în Sectorul 2. Transparența în tot ce va face primăria. Orice contract trebuie suit pe site-ul primăriei, orice leuț cheltuit să fie vizibil cetățeanului. Trebuie să luăm toate dosarele de retrocedare din ultimii 16 ani și să le verificăm. Dacă găsim lucruri suspecte le vom trimit la instituțiile specializate în acest domeniu. Dorința mea este ca acolo unde descoperim fraude să recuperăm prejudiciul, să recuperăm terenurile. Aceste sunt primele lucruri pe care trebuie să le facem în Sectorul 2.

În faza a doua trebuie să tăiem toate cheltuielile inutile. S-au tocat foarte mulți bani în acțiuni cu iz electoral. Celebrele concerte cu manele, cu mici, tăblițele acelea care sunt la orice colți și pe care scrie numele lui Onțanu. Vorbim de zeci de milioane de euro. Excursii, cea mai mare agenție de turism din România este Primăria Sectorului 2. Zeci de mii de excursii făcute de primărie cu iz electoral. Toate aceste lucruri trebuie oprite și banii redirecționați.

Gabriel Mutu, candidat la Sectorul 6 din partea PSD
Din păcate, Sectorul 6 în ultimii 4 ani efectiv a fost lăsat de izbeliște. Eu știu că Mănescu nu a participat la nicio ședință de consiliu local. Eu ca senator am participat la multe astfel de ședințe, dar el ca primar la niciuna. Prima problemă reclamată de oameni se referă la curățenie. Senzația pe care noi o trăim și drama este că acest sector a devenit groapa de gunoi a Bucureștiului.

Sectorul 6 nu a avut nicio investiție cu finanțare europeană. Nu a existat niciun euro care să intre în Sectorul 6 pe infrastructură, pe ce vreți. Problemele sunt foarte grave la nivelul sectorului. Sistemul de învățământ este subfinanțat. Avem reclamații din partea profesorilor, care reclamă că sunt obligați să închirieze spațiul alocat elevilor pentru a-și cumpăra hârtie igenică.

Daniel Băluță, candidat la Sectorul 4 din partea PSD
Nu cred că mă încurcă Piedone. Cred că locuitorii Sectorului 4 s-au lămurit de nerealizările dânsului din ultimii patru ani. Sectorul 4 are două probleme mari, probleme administrative și probleme serioase legate de moralitate. Din punct de vedere administrativ, din 1.680 de blocuri au fost reabilitat până acum în jur de 144, cei 237 de kilometri de drum, în ciuda faptului că s-au cheltuit mai mult de 200 de milioane de euro, sunt într-o stare jalnică. În Sectorul 4 nu s-a dat în folosință, în ultimii 8 ani, nicio locuință socială. Sectorul 4 a excelat doar la linia de agrement. Am crescut spațiu verde, am plantat copaci, însă elementele reale și de substanță care ar trebui să existe nu s-au întâmplat. A lipsit complet absorția de fonduri europene. Aici ne-am rezumat doar la a consuma banul public și acesta s-a întâmplat într-un cuantum enorm. Investițiile în școli, licee și grădinițe au lipsit cu desăvârșire. Avem destul de multe băncuțe, întradevăr, în Sectorul 4.

Din punct de vederea al moralității, este un prilej important de a aduce în atenția cetățenilor din Sectorul 4 că fostul primar are o mare problemă în acest sens. Pe lângă faptul că își strânge semnăturile uzând angajați ai Primăriei Sectorului 4, de la Protecția Copilului, este dorința acestuia de a se victimiza. Dânsul folosește aceste tertipuri de a se victimiza în fața opiniei publice și nu face nimic altceva decât să manipuleze. Este dureros pentru mine să asist la atitudin reprobile și nu pot să înțeleg cel mână să facă aceste lucruri.

blank