Putin. De ce ar putea pierde rușii războiul
International

Probleme grave pentru armata lui Putin. De ce ar putea pierde rușii războiul

Un fenomen, care îi poate strica planurile lui Putin, se propagă în armata rusă din regiunea Donbas, conform unui raport recent al Institutului pentru studiul războiului (ISW).

Trupele rusești au moralul la pământ

Se pare că sunt grave momente pentru armata lui Putin nu este deloc unul bun, soldații se ascund în cel puțin 7 locații din Donețk și Lugansk încercând să evite războiul. Evaloarea defensivei ruse din Donețk și Lugansk a evidențiat slaba pregătire a soldaților și dezertarea trupelor, aceste aspecte având efecte asupra psihicului lor.

Deși în septembrie, Putin susținea că a anexat teritoriile, în acest moment contraofensiva ucraineană alungă rușii de pe o parte semnificativă de teritoriu din regiune. Presa din Rusia susține că soldații ruși care speră să evite războiul sunt ”ascunși” în acest moment în cel puțin șapte locații din Donețk și Luhansk, conform ISW.

„Moralul și starea psihologică a forțelor ruse din regiunile

Lugansk și Donețk sunt extrem de scăzute. Pierderi semnificative pe câmpul de luptă, mobilizarea în primele linii fără pregătire adecvată și proviziile deficitare au dus la cazuri de dezertare. Autoritățile ruse rețin aproximativ 300 de bărbați mobilizați ruși într-un subsol din Zaitseve, regiunea Lugansk, pentru că au refuzat să se întoarcă în linia frontului. Marea mass-media rusă a raportat că a identificat cel puțin șapte astfel de locații în regiunile Lugansk și Donețk pentru cetățenii ruși”.

Trupele au suferit pierderi grave

Raportul arată că guvernatorul regiunii Lipetsk din Rusia, „a raportat că rudele personalului mobilizat l-au apelat în mod special cu privire la condițiile proaste de lângă Svatove, Luhansk”. Totodată Artamonov a declarat că trupele au suferit „pierderi grave” din cauza faptului că nu au fost antrenate corespunzător iar echipamentele primite sunt inadecvate.

Același raport susțină că Rusia își continua încercările de a mări armata de pe teritoriul Ucrainei prin desfășurarea „un efort de mobilizare din ușă în ușă în Kadiivka”, încercând să atragă locuitorii din Lugansk în trupele rusești.

Mobilizarea parțială a lui Putin a stârnit reacții negative, recruții fiind în vârstă, într-o condiție fizică deplorabilă și slab antrenați. Totodată armata rusă a afirmat că recruții care încearcă să-și părăsească posturile riscă să fie împușcați mortal, potrivit ministerului britanic al Apărării.

blank
blank