Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunțat, vineri, sancțiunile celor trei fotbaliști de la Astra Giurgiu care au fost acuzați de dopaj, Kehinde Fatai, Alexandru Ioniță și Takayuki Seto.

Kehinde Fatai şi Alexandru Ioniţă au fost suspendați câte un un, iar Takayuki Seto 8 luni, informează Agerpres. Decizia nu este definitivă.

Takayuki Seto, Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai erau deja suspendați de ANAD încă de la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, de când a izbucnit scandalul în care cei trei fotbaliști ai Astrei Giurgiu au fost acuzați că au făcut un tratament intravenos pe care Agenția Mondială Antidoping (WADA) îl consideră dopaj.

Dacă decizia ANAD va rămâne definitivă, Astra Giurgiu riscă să fie exclusă din Liga I.

„În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor”, se arată în articolul 62 din Legea antidoping.