Medical

Probioticele și importanța lor – explicații de la specialiștii Bio-Kult

Probabil că ai auzit vorbindu-se despre probiotice și despre ce rol important au în menținerea sănătății organismului. Pentru cei care vor să afle mai multe detalii, explicațiile următoare, oferite de specialiștii www.bio-kult.ro, vor detalia exact scopul și funcțiile pe care le pot îndeplini acestea.

Probioticele – bacterii cu rol benefic pentru organism

În general, atunci când auzim termenul „bacterii”, le asociem cu boli, infecții și o stare de sănătate afectată. Contrar acestei percepții, există și bacterii care sunt benefice organismului și care chiar pot fi de ajutor în întărirea imunității și fortificarea stării de sănătate. Astfel de bacterii benefice se încadrează în categoria probioticelor, veritabile arme ce pot fi folosite atât cu rol preventiv, cât și pentru a ameliora anumite afecțiuni.

Cel care a descoperit acțiunea benefică pe care o pot avea probioticele asupra organismului este cercetătorul de naționalitate rusă Eli Metchnikoff. Acesta a confirmat efectele pozitive ale probioticelor încă din anul 1907, însă denumirea sub care sunt cunoscute aceste bacterii în prezent a fost adoptată abia în anul 1965. „Pro biota” semnifică „pentru viață” – chiar și numele justifică într-o oarecare măsură popularitatea de care se bucură în prezent aceste bacterii.

Care este modul de funcționare al probioticelor?

În cadrul website-ului www.bio-kult.ro (ai cărui reprezentanți ne-au oferit toate informațiile prezentate) se pot găsi detalii specifice despre modul de acțiune și efectele acestor bacterii asupra corpului uman.

Chiar și Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut importanța probioticelor, care aduc reale îmbunătățiri sănătății atunci când sunt consumate în cantitate suficientă.

Probioticele se găsesc în principal la nivelul tubului digestiv, în întregul organism cantitatea lor fiind aproximată la o greutate de 1,5 kg. Aceste bacterii benefice ajuta la echilibrarea florei intestinale, prevenind apariția diverselor tulburări asociate cu diverse afecțiuni ale tubului digestiv.

La nivelul tubului digestiv se regăsesc atât probiotice (bacteriile benefice), cât și bacterii nocive. Pentru o stare de sănătate optimă, echilibrul dintre acestea trebuie menținut, astfel probioticele promovate și în cadrul website-ului www.bio-kult.ro ajută la combaterea dezvoltării excesive a bacteriilor dăunătoare. Consecințele directe sunt imediate: sistemul imunitar este susținut, iar capacitatea de autoaparare a organismului este stimulata, corpul rezistând astfel mult mai bine la acțiunea diverșilor agenți patogeni.

Unde poți găsi probiotice?

Odată ce te-ai convins de faptul că aceste bacterii, consumate sub formă de suplimente nutritive, ți-ar putea fi de mare ajutor, nu mai rămâne decât să găsești locul din care să le cumperi. Printre cele mai bune surse de probiotice se numără site-ul www.bio-kult.ro, singurul care pune la dispoziția doritorilor produse din sfera probioticelor, sub formă de suplimente nutritive, cu 14 tulpini vii, pentru o acțiune cât mai benefică asupra sistemului digestiv și implicit a organismului.

Probioticele pot fi găsite de asemenea și în alimente pe care le consumăm zilnic. În continuare specialiștii www.bio-kult.ro ne explică în care dintre gustările zilnice putem găsi cantitatea cea mai mare de probiotice:

  • Iaurt – acest aliment conține probiotice și trebuie consumat în forma sa naturală, în majoritatea cazurilor iaurturile din comerț având adaosuri de conservanți, arome și zaharuri. Iaurtul contribuie la îmbunătățirea digestiei, fortifică sistemul imunitar, are rol preventiv atunci când vorbim despre osteoporoza sau cancer de colon și reglează de asemenea și nivelul tensiunii arteriale.
  • Murături în saramură – au la rândul lor un aport ridicat de probiotice și aduc numeroase beneficii stării de sănătate. Varza murată și murăturile conțin de asemenea și vitamine foarte importante pentru organism, precum A, B, C și E.
  • Ciocolata neagră este de asemenea o sursă naturală de probiotice, fiind cunoscută și pentru cantitatea mare de antioxidanți conținută. Acest aliment joacă de asemenea și un rol de energizant pentru organism, consumul de ciocolată neagră aducând și un aport energetic sporit corpului.
  • Laptele de soia este un alt aliment bogat în probiotice, care ajută prin consum la combaterea numeroaselor infecții sau afecțiuni.

Când și cine trebuie să ia probiotice?

Consumul de probiotice este indicat la orice vârstă, chiar și atunci când nu există neapărat un dezechilibru în organism, ori vreo afecțiune. Probioticele sunt indicate pentru a menține un echilibru optim în flora intestinală, pentru fortificarea imunității și întărirea sistemului de autoapărare al organismului.

Probioticele disponibile pe www.bio-kult.ro pot fi consumate zilnic, atât de copii, cât și de adulți sau vârstnici. Pentru a evita eventuale neplăceri, probioticele trebuie consumate consultând de asemenea și părerea unui medic specialist. Mai multe detalii și informații despre probiotice pot fi găsite la adresa web sus-menționată.

blank