Social, Stiri

Probe diferentiate la BAC-ul din 2013

Probe diferentiate la BAC-ul din 2013

blankElevii care vor absolvii 12 clase, vor sustine probe diferentiate in functie de filiera liceului pe care l-au absolvit, incepand cu sesiunea din 2013.

Decizia a fost luata in sedinta de Guvern de sambata, unde s-a mai hotarat ca anul scolar 2012-2013 sa inceapa pe 17 septembrie. Masura BAC-ului cu probe diferentiate se va aplica liceenilor care in septembrie vor incepe clasa a XII-a.

„Dupa o consultare cu toţi cei implicaţi în acest proces vom lua o decizie referitoare la examenul de bacalaureat diferenţiat. De ce ne-am gândit la această variantă? Vă dau un exemplu. Elevii de la filiera teoretica au 40 de ore pe săptamană în cei patru ani de liceu, iar cei de la filiera tehnologică au 25 de ore pe săptamână. De asemenea, cei de la filiera tehnologică au mai puţine săptămâni de şcoala, cu trei – cinci săptămâni mai puţine şi să nu uităm că la începutul lui 2012 unde s-au pierdut trei săptămâni cu acea evaluare la toate materiile, iar numarul de ore de pregătire pentru elevi a fost mult mai mic. Cu toate acestea, subiectele sunt aceleaşi”, a declarat Stelian Fedorca.
expresspress.ro
blank