Actualitate, Featured

Proaspat iesit din puscarie, Rudel Obreja s-a pus pe dezvaluiri

Rudel Obreja condamnat la închisoare cu executare alături de Elena Udrea, Rudel Obreja (53 de ani), fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a ieşit din arest, iar la o zi distanţă a făcut dezvăluiri incredibile despre modul în care DNA ar fi încercat, în mai multe rânduri, să-l convingă să-i „toarne” pe Elena Udrea şi Traian Băsescu.

Din postura de şef al boxului  românesc Rudel Obreja fostul pugilist a avut un rol esenţial în organizarea „Galei Bute”, iar neregulile găsite de procurori l-au aruncat direct în spatele gratiilor. După ani grei, în care susţine că a rezistat eroic tentativelor de „trădare”, Obreja a ieşit în spaţiul public cu dezvăluiri aproape şocante despre acţiunile procurorilor.

Acum, Obreja spune că marile ţinte erau Traian Băsescu şi Elena Udrea şi vorbeşte pe larg despre tentativele făcute de DNA pentru a-i uşura sentinţa: „Au fost patru modalităţi prin care mi s-a spus „dă-o pe Udrea şi scapi”. Mi s-a întâmplat în beciul unei circi de arest, unde a intrat un alt arestat, care a stat o singură noapte, şi care a avut grijă să îmi sugereze şi să intre în discuţie, spunându-mi: „dă-o şi o să scapi”. Am avut apoi o plimbare cu duba prin oraş, mă duceau de la o circă la alta. La un moment dat, pe traseu, am rămas tot cu un arestat şi acea persoană mi-a spus acelaşi lucru. A venit acasă la soţia mea, eu eram arestat. Soţia a venit la mine şi mi-a spus. Am mai avut o situaţie în care mie, personal, cineva mi-a spus pe holurile unei instanţe de judecata din Bucureşti acelaşi lucru.

A mai fost o situaţe la DNA. Era 2015 cred, când ne arestaseră. M-am dus la toaletă şi acolo sunt două cabine. Eu eram într-o cabină cu uşa deschisă şi lângă mine, tot aşa, a intrat un bărbat. Nu cred că aş mai putea să îl mai identific astăzi, după trei ani. Trei ani de mari frământări în viaţa mea. Mi-a spus să îi dau pe Udrea şi pe Băsescu şi voi scăpa. În interiorul toaletei DNA. Şi i-am zis: „şi dacă aş avea de ce să v-o dau, nu v-aş da-o pentru că eu nu admit să mă batjocoriţi în ochii copiilor mei şi ai familiei mele. Cum mi-ar sta mie să mă uit în ochii oamenilor şi să ştiu că sunt un delator şi mai sunt şi mincinos, pe de altă parte. Cum mi-ar sta?”, a „tunat” Obreja, la Antena 3.

Tot ieri, un alt apropiat al Elenei Udrea, Tudor Breazu, a ieşit din închisoare, în timp ce situaţia fostului ministru rămâne pentru moment neclară, după ce CCR i-a suspendat pedeapsa cu executare.

blank