Cultura, Featured

Prințul Nicolae al României, implicat în activitățile Galeriei Rotenberg –Uzunov

Marți seară, în cadrul licitației organizate de Artmark s-au remarcat doi artiști descoperiți de Galeria de artă Rotenberg –Uzunov. Diana Manole și Raid au avut lucrări ce ce au fost vândute cu 1800, respectiv 2500 euro. Lucrarea lui Raid a fost o surpriză frumoasă, ea fiind adjudecată în 10 pași de licitare de fiica Ancăi Vlad care studiază artă la o universitate de prestigiu din America.
blank “Rezultatul Licitației de Artă Postbelică și Contemporană din seara zilei de 10 iulie este o recunoaștere a valorilor descoperite de noi. Din pasiune pentru artă ne-am propus să descoperim, să lansăm și să susținem tinerii artiști talentați și serioși. Diana Manole și Raid sunt doar doi dintre artiștii de care suntem foarte mândri. Noi, ca și curatori ne-am bucurat că fondurile obținute în urma licitației vor fi donate Centrului socio-medical de la Adunații – Copăceni, destinat îngrijirii paliative gratuite a copiilor cu boli terminale”, a declarat Eduard Uzunov, unul dintre fondatorii Galeriei de artă Rotenberg –Uzunov.
Recomandarea donației a fost făcută de prietenul galeriei Rotenberg –Uzunov, Prințul Nicolae al României, care de când a revenit în țară este implicat în activitățile galeriei fiind prezent permanent la expozițiile și vernisajele organizate de ei.
blank
Colecționarii de artă din România, America, Dubai, Polonia, Qatar apreciază lucrările tinerilor talentați descoperiți de Galeria de artă Rotenberg –Uzunov. “Pentru noi este foarte important că arta românească este apreciată peste hotare și se bucură de recunoaștere internațională. Consider că pasiunea și implicarea sunt importante pentru promovarea acestor tineri talentați”, a adăugat Eduard Uzunov.
blank