prințul Harry
Showbiz

Prințul Harry va fi „exilat” din Regatul Unit. Ce semnificație are, de fapt, „ramura de măslin” întinsă ducilor de Sussex de Regele Charles la urcarea pe tron

La discursul său de urcare pe tron, Regele Charles a ținut să-i amintească și pe prințul Harry și pe soția lui Meghan Markle, îndemnându-i să-și clădească o viață peste ocean. Această „ramură de măslin” are de fapt o altă semnificație, după cum susțin surse apropiate de casa regală britanică.

Regele Charles vrea să-i exileze de fapt pe ducii de Sussex, deși în discursul său și-a arătat disponibilitatea de a-i sprijinii pe cei doi.

Prințul Harry va fi exilat la fel ca regelui Edward al VIII-lea. Un fost angajat al Buckingham Palace a declarat că discursul Regelui Charles de la urcarea sa pe tron ar avea, de fapt, o altă însemnătate.

Ei au fost încurajați „să-și clădească o nouă viața peste ocean”, ceea ce reprezintă ideea de a nu-i afecta domnia prin vizite frecvente în regat.

Ducii de Sussex vor fi invitați la încoronare, însă vor primi locuri în spate cu Beatrice și Eugenie, ca la înmormântare, pentru că Charles este decis să-i țină cât mai departe pe cei doi.

„Ramura de măslin” a fost identică cu cea oferită de regină anii trecuți: „Vă iubesc, sigur că sunteți membri ai familiei regale. Dar v-ați hotărât ce vreți să faceți, vă sprijin cu totul, dar este decizia voastră”.

Harry și Meghan au renunțat la îndatoririle regale

Harry a ignorat invitația tatălui său la cina de la Balmoral după decesul reginei, pentru că lui Meghan Markle i-a fost refuzat accesul pe domeniu. El a preferat să prindă primul zbor comercial și să revină la Londra, în loc să fie alături de tatăl și fratele său.

În plus, casa regală va proceda în situația prințului Harry la fel cum a procedat în urmă cu zeci de ani, în urma abdicării Regelui Edward al VIII-lea. El a renunțat atunci la tron pentru iubirea vieții lui, însă nu a mai fost primit în regat.

„Maniera în care a tratat familia regală abdicarea a făcut ca fostul rege și consoarta sa să fie priviți de aproape toți britanicii ca niște oameni mărunți, nedemni de încredere și chiar trădători. A fost o operațiune măiastră, la care a lucrat neobosită mai ales Regina Mamă”, a declarat un apropiat al familiei, potrivit foxnews.com