Actualitate, Stiri

Prinţul Charles, la Bucureşti: “România îmi este aproape de inimă din mai multe motive”

Alteţa Sa a devenit în ultimii ani un prieten al României

 charles

Prinţul Charles a fost primit ieri, la Cotroceni, de Traian Băsescu. Preşedintele i-a mulţumit pentru prietenia pe care le-o arată românilor, dar a făcut şi un scurt bilanţ al celor două mandate. Tot ieri, moştenitorul coroanei regale britanice a primit şi titulul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti.

Prinţul Charles a sosit în România imediat după alegerile europarlamentare. Prima destinaţie, Transilvania. Ieri, în absenţa presei, a venit în Capitală şi a fost primit şi la Cotroceni.

Potrivit comunicatului Preşedinţiei, şeful statului i-a mulţumit Alteţei Sale Regale pentru vizită şi pentru prietenia pe care a arătat-o, în toţi aceşti ani, României. În cadrul întrevederii s-a discutat şi despre combaterea corupţiei şi consolidarea statului de drept.

 

Imediat după primirea de la Cotroceni, prinţul Charles a primit, la Universitatea din Bucureşti, titlul de Doctor Honoris Causa.

“Am o admiraţie profundă pentru spiritul românilor, care i-a făcut să reziste şi care îşi are rădăcinile, fără îndoială, în cultura lor, în identitatea lor religioasă şi etnică. Acestea au contribuit la a face din această ţară o parte unică a Europei. România îmi este aproape de inimă din aceste motive”, a spus Charles în discursul de la Facultatea de Drept.

În discursul său, prinţul Charles a subliniat importanţa menţinerii tradiţiilor satului românesc.

 


loading...