Prințul Andrew
International

Prințul Andrew a făcut cerere de respingere a procesului de abuz sexual care a fost respinsă

Prințul Andrew al Marii Britanii nu a reușit să convingă un judecător american să respingă procesul Virginiei Giuffre care îl acuză pe ducele de York că a abuzat-o sexual când era adolescentă, relatează AFP.

Documentele instanței dezvăluie că prințul Andrew  vor argumenta că acuzatorul „ar putea suferi de amintiri false” și au cerut să vadă note medicale.

Avocații ducelui au cerut să-i intervieveze pe soțul Virginiei Roberts Giuffre, Robert Giuffre, sub jurământ despre „presupusa traumă și abuzul din copilărie”, despre relația ei cu Jeffrey Epstein și Ghislaine Maxwell, despre finanțele familiei lor și orice comunicare pe care a avut-o cu el despre Prințul Andrew și cauza civilă.

Ei vor să pună la îndoială afirmația doamnei Giuffre că ar fi fost amenințată cu moartea sau vătămare corporală din partea lui Epstein și Maxwell, „presupusa ei suferință emoțională severă și vătămare psihologică” și legăturile dintre o astfel de vătămare și presupusa conduită a Prințului Andrew.

Avocații ducelui au cerut, de asemenea, să vadă toate notele medicale ale doctorului Lightfoot despre doamna Giuffre, rețetele și facturile ei.

Atât domnul Giuffre, cât și Dr. Lightfoot locuiesc în Australia.

Documentele instanței dezvăluie, de asemenea, că ducele va argumenta că doamna Giuffre, care susține că a fost forțată să întrețină relații sexuale cu el în anumite ocazii, în 2001, când avea 17 ani, „s-ar putea să sufere de amintiri false”.

Aceștia susțin că decizia ei de a renunța la dreptul la anonimat și de a acorda mai multe interviuri media despre experiențele ei cu Epstein a „contribuit la orice pretinsă suferință emoțională și invazie a vieții private pe care pretinde că a suferit-o”.

Ei vor folosi dovezile prezentate în recentul proces de trafic sexual al lui Maxwell despre presupusa conduită criminală a doamnei Giuffre. La proces s-a susținut că ea a ajutat la recrutarea fetelor pentru Epstein.

Ducele neagă vehement afirmațiile.