Actualitate, Featured

Prin Gala Bute, UDREA trebuia ANIHILATĂ ca să se ajungă LA BĂSESCU. Rudel Obreja, interviu din PUŞCĂRIE

Rudel Obreja a declarat, într-un interviu din închisoare, că Elena Udrea trebuia „anihilată” prin dosarul Gala Bute pentru a se ajunge la Traian Băsescu. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box dezvăluie că atunci când i s-au cerut denunţuri împotriva fostului ministru al Turismului, i s-au cerut informaţii şi despre fostul şef al statului.

„Nu recunosc această sentinţă, în sensul că ea e o nemernicie, însă mă supun legilor statului. Până la momentul la care vom reuşi să demonstrăm, alături de avocaţii mei, care este adevărul, mă supun regulilor. (…) Toată această poveste a fost pentru a o agăţa pe Elena Udrea. A fost singurul loc unde ar fi putut s-o agaţe cu ceva. Ei au mizat că vor scoate de la mine cine ştie ce lucruri. A fost o încercare disperată. (…) Mi-au venit din patru locuri diferite s-o dau pe Elena Udrea ca să scap. Le-am spus instanţelor. Mi-au cerut s-o dau pe Elena Udrea, să spun despre ea şi sunt liber. (…) Sunt luptele lor. Eu nu vreau s-o scot. Sunt luptele lor la nivel mare. Eu am devenit indezirabil pentru că nu am acceptat să colaborez,” a declarat Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, într-un interviu pentru B1 TV, acordat din închisoarea Rahova.

El precizează că Elena Udrea trebuia ANIHILATĂ prin acest dosar, pentru a se ajunge, de fapt, la fostul preşedinte Traian Băsescu.

”Elena Udrea a fost miza politică internă cu ramificaţii la nivel extern. Ea a fost una din componentele principale ale unui nucleu de putere care a condus această ţară pentru mulţi ani. (…) A trebuit înlăturată – nu neapărat înlăturată, cât anihilată, acaparată şi, prin intermediul ei, trebuia să se ajungă la Băsescu. Într-una din cele patru încercări de a smulge de la mine un denunţ mincinos împotriva Elenei Udrea a fost şi o situaţie când mi s-a cerut şi să vorbesc de Traian Băsescu. Eu nefiind un intim al oamenilor ăstora, dar probabil era bun la dosar. Vedeţi că ies dosare după zece ani, apropo de asta”, a mai spus fostul boxer.

Rudel Obreja a fost condamnat, în luna iunie, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, decizia fiind definitivă. El a fost găsit vinovat de complicitate la luare de mită. În aceeaşi cauză, judecătorii au admis o solicitare a fostului preşedinte a Federaţiei Române de Box, iar acuzaţiile de evaziune fiscală au fost desfiinţate. În acelaşi dosar, magistraţii instanţei supreme au condamnat-o pe Elena Udrea, la 6 ani de închisoare, tot prin decizie definitivă.