Actualitate, Stiri

Primele declaraţii ale judecătorul Stan Mustaţă

Pronunţarea în dosarul ICA urma să fie amânată marţi, colegul său de complet fiind în concediu

 stan-mustata

Judecatorul Stan Mustata a facut marti, la iesirea din sediul DNA, primele declaratii pentru presa, el declarand ca astazi urma sa dea o noua amanare in dosarul ICA – Dan Voiculescu, deoacere colegul sau din completul de judecata este in concediu. Intrebat de reporteri ce probe i-au prezentat procurorii, Stan Mustata a raspuns „interceptari”: „Interceptarile alea.. Haideti domne… vorbe”, le-a spus el jurnalistilor. El a mai afirmat ca „regreta” ca nu i-a fost aprobata cererea de abtinere pe care a facut-o pe 8 aprilie in acest dosar. „Regret, am regretat din prima clipa”. Intrebat care este motivul, Stan Mustata a raspuns ca: „Imi cereti sa dau raspunsuri politice si nu fac politica”.

Stan Mustata a mai spus ca „Oameni buni, cand Viorica Dinu a fost arestata, il judeca pe Voiculescu.” El le-a mai adresat jurnalistilor si intrebarea „Pot eu sa dau achitare intr-un dosar al DNA?”. Intrebat apoi daca avea in vedere solutia achitarii, Stan Mustata a raspuns: „Hai domnule, de unde-ai scos-o?”

Intrebat de jurnalisti ce i-au spus procurorii, judecatorul a raspuns „Ceea ce stiti si dumneavoastra”. Stan Mustata a mai adaugat ca este judecator de peste 20 de ani si „niciodata nu mi-am imaginat ca voi ajunge aici”, el temandu-se ca va fi arestat.

Stan Mustata sustine ca „nici vorba” sa fi pretins sau primit mita pentru solutionarea vreunui dosar.

 

 

blank
blank