Piedone
Actualitate

Primarul Piedone are un nou dosar penal – Ce acuzații i se aduc de această dată

Cristian Popescu Piedone s-ar fi ales cu un nou dosar penal. El ar fi emis mai multe dispoziții în calitatea sa de primar chiar înainte de a fi repus în funcție oficial.

Conform unor informații, Cristian Popescu Piedone ar fi acționat ca primar al Sectorului 5 înainte de a primi oficial confirmarea repunerii sale în funcție. Documentul oficial, Ordinul 440 al prefectului Capitalei, a ajuns la Primăria Sectorului 5 pe 4 iulie 2023, fiind transmis prin Poșta Militară, conform procedurilor legale.

Cu toate acestea, Piedone ar fi primit acest ordin la adresa sa personală pe 27 iunie 2023 și l-a depus la Registratura Primăriei în aceeași zi. În ziua următoare, el a convocat Consiliul Local al Sectorului 5 pentru 29 iunie 2023, o acțiune care ar putea fi considerată ilegală, deoarece ordinul nu fusese încă primit în mod oficial.

În ședința Consiliului Local din 29 iunie, secretarul general al Primăriei a anunțat primirea ordinului, care ar fi fost trimis prin e-mail, o metodă neconformă cu procedurile legale. Abia pe 4 iulie, ordinul a fost înregistrat legal la Primăria Sectorului 5.

Astfel, toate acțiunile întreprinse de Piedone ca primar între 27 iunie și 3 iulie 2023 ar putea fi considerate ilegale. În plus, unii angajați ai Primăriei, considerați „loiali” lui Piedone, ar fi acționat fără autorizarea superiorilor lor încă din 23 iunie 2023.

În prezent, Primăria Sectorului 5 pare să aibă doi primari: Piedone, care se consideră repus în funcție prin Ordinul 440, și Constantin Melnic, primarul interimar care nu a fost încă revocat.

Pentru aceste presupuse nereguli, a fost deschis un dosar penal, iar un memoriu pe această temă a fost depus la DNA. Un aspect notabil este că Ordinul 440 a fost semnat de Diana Artene, un subprefect care a servit ca prefect interimar, și care a fost ulterior eliberată din funcție la propria cerere.

blank