Primarul Craiovei, social-democrata Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, joi, că municipiul Craiova a primit, la ultima alocare de bani a Guvernului interimar Florin Cîţu, zero lei, 80% din bani fiind daţi pentru administraţiile liberale” şi a precizat că este pentru prima oară în istorie când un oraş de mărimea Craiovei este ”pedepsit de asemenea manieră”

”Domnul Cîţu şi-a plătit datoriile către primarii care l-au susţinut la Congres. Nu vom mai putea asigura plata asistenţilor personali şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap, unde Guvernul trebuia să asigure 90% din sume, obligaţie legală”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai precizat că a solicitat 7 milioane de lei pentru transportul gratuit al elevilor, fiind prevăzut clar în Legea Educaţiei că Guvernul trebuie să subvenţioneze acest transport, şi nu a primit, de asemenea, niciun leu.

Lia Olguţa Vasilescu a menţionat că cel mai probabil la finalul acestui an va face o rectificare negativă, prin care să renunţe la toate investiţiile planificate pentru acest an.

”Anul acesta va fi un an dezastruos, pentru că nu putem asigura plata persoanelor cu handicap. Aici s-a ajuns, aici ne-a adus această guvernare. Nu vreau să mă gândesc, de la 1 ianuarie, ce bombă socială va fi în toată ţara, în ceea ce priveşte achitarea facturilor de întreţinere, pentru că de la 1 ianuarie nu vom mai avea posibilitatea legală, noi, municipalitatea, să subvenţionăm preţul la gigacalorie”, a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu.