Featured, International

Primarul din Seul, găsit mort, la scurt timp după ce i s-a anunțat dispariția

Primarul oraşului Seul, Park Won-soon, a fost găsit mort, joi, potrivit poliţiei coreene. Acesta pare a fi unul din cele mai bizare cazuri de sinucidere din istoria recentă, scrie CNN.

Cadavrul primarului a fost găsit la câteva ore după raportarea dispariției

Trupul Primaruli oraşului Seul, Park Won-soon, în vârstă de 64 de ani, a fost găsit la Mount Bukak, la câteva ore după ce fusese raportată dispariţia acestuia.

Cauza exactă a morţii este încă necunoscută.

Joi, Park Won a fost dat dispărut, iar poliţia a demarat căutările, scrie CNN.

Dispariţia acestuia a fost raportată de fiica sa, în jurul orei 5 după amiaza.

Park a devenit primar al Seulului în 2011, după ce predecesorul acestuia şi-a dat demisia în urma eşecului unui referendum ce privea oferirea de mese gratuite elevilor.

Ulterior, Park a fost reales ca primar în 2014 şi apoi în 2018.

Dictatorul Kim Jong-un, condamnat în Coreea de Sud
Un tribunal sud-coreean îl somează pe dictatorul nord-coreean Kim Jong Un să despăgubească doi foşti prizonieri de război, obligaţi la muncă forţată timp ce decenii în Coreea de Nord.

Este o premieră ca un tribunal sud-coreean să își exercite competenţa asupra Phenianului
Hotărârea ar putea crea un precedent în peninsula împărţită, potrivit AFP, relatează The Straits Times.

Este pentru prima oară când un tribunal sud-coreean îşi exercită competenţa asupra Phenianului sau dispune ca dictatorul nord-coreean să plătească despăgubiri, potrivit unor asociaţii de susţinere a reclamanţilor.

Cei doi bărbaţi – Han, în vârstă de 87 de ani, şi Ro, în vârstă de 90 de ani – afirmă că au fost luaţi prizonieri în timpul Războiului Coreei (1950-1953), dar că nu au fost repatriaţi la oprirea conflictului, care s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Timp de mai multe decenii, cei doi bărbaţi au muncit forţat în mine de cărbune, până când au reuşit să evadeze din Nord, prin China.