Actualitate, Stiri

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, adus cu mascaţii la DNA Bucureşti pentru audieri

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost dus joi la sediul DNA din Bucureşti, pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie. În faţa procurorilor au ajuns şi fiica primarului Piteştiului, Emanuela Pendiuc, dar şi partenerul de afaceri al ginerelui preşedintelui, Valentin Vişoiu, care ar fi plătit un milion de euro şi un apartament de lux pentru ca o firmă a sa să obţină un contract preferenţial din partea Primăriei Piteşti.

dna_81782700

Tudor Pendiuc s-a trezit joi dimineaţă cu procurorii DNA la uşă, pentru efectuarea unor percheziţii domiciliare într-un caz de corupţie. Ulterior, Pendiuc a fost escortat la sediul Primăriei Piteşti, pentru a asista la percheziţii, iar după mai puţin de un sfert de oră a fost din nou urcat într-o maşină care a plecat spre Capitală.

La intrarea în sediul Primăriei Piteşti, Pendiuc a susţinut că nu ştie pentru ce este cercetat. “Nu ştiu, dar în stadiul actual de dezvoltare a României ne putem aştepta la orice”, a declarat primarul.

Tudor Pendiuc a asistat anterior, timp de câteva ore, la percheziţiile efectuate de anchetatori la domiciliul său din Piteşti.

Primarul Tudor Pendiuc este suspectat de DNA de săvârşirea unor fapte de corupţie, respectiv abuz în serviciu şi luare de mită, în legătură cu iniţierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de călători în municipiul Piteşti.

Procurorii DNA efectuează joi 18 percheziţii în Bucureşti şi Argeş, potrivit unor surse judiciare cercetările vizând Primăria şi pe primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, şi mai mulţi oameni de afaceri.

Conform surselor citate, percheziţii au loc la sediul Primăriei din Piteşti, respectiv la cabinetul primarului Tudor Pendiuc şi la cel al viceprimarului Cornel Constantin Ionică.

Un comunicat al DNA informează că procurorii anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2007-2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

‘În cursul zilei de 6 noiembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate 18 percheziţii domiciliare în locaţii situate în municipiile Bucureşti, Piteşti şi localităţi învecinate acestora, dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice’, se precizează în comunicatul DNA.