Primarul din Focșani, Cristi Valentin Misăilă, face un apel la populație să doneze pentru hrana bătrânilor din cămine și spune că bugetul municipalității este în prezent blocat.

„Primăria Municipiului Focșani se află în situația de a face un apel umanitar pentru asigurarea hranei la Căminul pentru Persoane Vârstnice! Bugetul Municipiului este suspendat printr-o decizie a instanței de judecată. Ne confruntăm cu această situație nemaintâlnita din cauza unor decizii inconștiente și nelegale luate de majoritatea PNL-USR PLUS din consiliul local, iar din 5 iulie, bătrânilor aflați in grija noastră nu li se mai pot asigura nevoile de bază aferente serviciilor sociale”, a scris pe Facebook Cristi Valentin Misăilă.

Edilul mai spune că Focșaniul se află astăzi într-o situație extrem de dificilă.

„Este o situație creată nu de primarul Cristi Valentin Misăilă sau de salariații Primăriei Focșani, cum în mod tendențios se prezintă in spațiul public, ci așa cum a constatat instanța de judecată, de disprețul față de lege pe care îl manifestă reprezentanții PNL și URS PLUS din Consiliul Local”, spune edilul care precizează că în lipsa oricărui sprijin, apelează în „la toți oamenii de bine”

Primăria nu poate asigura hrana pentru 43 de bătrâni

Primarul din Focșani le cere locuitorilor să fie alături de bătrânii de la Caminul pentru Persoane Vârstnice și să participe cu donații pentru asigurarea hranei zilnice pentru un număr de 43 de beneficiari dintre care mai mult de jumătate sunt imobilizați la pat.

„În aceeași situație se află de săptămâna viitoare și Serviciul de Creșe al Municipiului, creșele publice nemaiavând asigurată funcționarea decât până în data de 8 iulie 2021.

Tot cu regret vă informez că deși ne-am arătat disponibilitatea de a susține “Grădinița de vară 2021”, în acest an Inspectoratul Școlar Vrancea ne-a comunicat că nu există disponibilitate din partea cadrelor didactice pentru organizarea programului, părinții urmând să identifice singuri soluții pentru copii pe perioada vacanței de vară”, a mai anunțat edilul municipiului Focșani.