Primarul Clujului, a declarat la Digi FM că, în momentul de față, Clujul nu riscă să intre în faliment, dar că vor fi întârziate mai multe investiții locale, inclusiv cele legate de construcția locurilor de parcare și lărgirea unor străzi pentru a decongestiona traficul.

Afirmațiile Primarul Clujului vin după ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că primăria Bucureștiului și primăriile de sectoar sunt în risc de faliment iminent, susținând că s-a ajuns în această situație pentru că guvernul ar fi tăiat banii pentru primării și ar fi impus noi cheltuieli.

„Câți bani ai, atâția cheltui”, a reacționat edilul. Potrivit Primarul Clujului, din cauza deciziilor luate de Guvern, Clujul a pierdut 36 de milioane de euro în mai puțin de doi ani.

„Să spunem lucrurilor direct și pe nume…câți bani ai, atâția cheltui. Nu se pune problema falimentului unei primării de talia Clujului, dar se pune problema diminuării drastice a cheltuielilor de investiții și a lucrurilor de făcut pentru a crește calitate vieții. Adică, suntem afectați prin reducerea fondurilor de către Guvern cu sume care ni se cuveneau. Nu putem finaliza parking-urile, nu putem finaliza parcurile, nu putem realiza exproprieri pentru cauzele de utilitate publică să lărgim arterele din oraș, nu putem finaliza grădinițe, creșe la nivelul și ritmul în care ne-am fi dorit, pentru că problemele sunt la noi, dar banii sunt la ei (Guvern n.r.). Să vă imaginați că la noi, la Cluj, am avea un avion cu patru motoare foarte puternice care să lucreze, dar lucrăm cu două. Pentru două motoare nu avem cum să le utilizăm, pentru că banii ne-au fost luați. Nu intrăm în faliment, doar că ni se încetinește ritmul de dezvoltare și trebuie să reducem nivelul de investiții”, spune Primarul Clujului.

Gabriela Firea a declarat luni, înaintea ședinței BPN PSD, că „în buget lucrurle arată roz, dar, în fapt, lucrurile sunt dezastruoase”, adăugând că „Guvernul României, cel care a fost condus de facto de către fostul președinte al partidului, este vinovat” pentru situația creată.