Gabriela Firea explică de ce a luat decizia de a-i delega anumite sarcini viceprimarului Aurelian Bădulescu


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, respinge acuzațiile din spațiul public conform cărora s-ar „sustrage” de la sarcinile oficiale delegându-i viceprimarului Aurelian Bădulescu o parte din ele, susținând că a luat această decizie „astfel încât toate măsurile să poată fi luate în timp real, legal și eficient”.

Având în vedere faptul că în această perioada, reprezentanții Primăriei Capitalei trebuie să participe simultan la mai multe comandamente de urgență sau ședințe operative și pentru că, potrivit legislației în vigoare, decidenții trebuie să aibă calitatea oficială să ia anumite hotărâri în timp scurt, Primarul General, Gabriela Firea, a delegat o serie de sarcini viceprimarului Aurelian Bădulescu, astfel încât toate măsurile să poată fi luate în timp real, legal și eficient.

„Resping ferm aceste acuzații și consider că nu este momentul speculațiilor și atacurilor fără sens. Multă sănătate va doresc tuturor!”
„Nu cred că este momentul să facem acuzații nefondate, să interpretăm informații auzite fără să verificăm sau să tragem concluzii greșite! Așa cum s-a putut constata, de la declanșarea acestei crize sanitare am fost prezența în fiecare zi la serviciu și în spațiul public, astfel încât să facem tot ce ne stă în putință pentru a ieși din această situație! NU fug și nu am fugit niciodată de responsabilități, am semnat acest document de delegare astfel încât și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, să poată lua decizii oficiale rapid, în timp real.

Astfel, având în vedere multitudinea de probleme de rezolvat, ne completăm și putem participa amândoi, prin rotație, la ședințele Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență, la comandamentele de la spitale sau direcții sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc.”, transmite Gabriela Firea, primarul Capitalei.