Consilierii generali au adoptat, vineri, un proiect de hotărâre inițiat de Gabriela Firea prin care Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) e mandatată să cumpere halate și mănuși pentru medicii de familie de 1,3 milioane de lei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat încă de la începutul ședinței de Consiliu General, că vrea să cumpere halate și mănuși pentru medicii de familie din Capitală, pentru a-i proteja de infecatrea cu SARS-CoV-2.

„Medicii de familii ne-au rugat să le asigurăm un număr mare, de nivelul sutelor de halate unice de protecție și de asemenea mănuși. Măști au mai primit din donații și i-am mai sprijinit și noi.

E nevoie de o cheltuiala suplimentară pentru materiale de protecție și dezinfecție pentru medici de familie, pentru că sunt și ei în prima linie. Se prezintă la ei pacienții cu boli cronice și acute”, a precizat Gabriela Firea, la începutul ședinței de Consiliu General de vineri.

Potrivit proiectului de hotărâre, ASSMB ar urmă să cumpere cu 1,3 milioane de lei 120.000 de halate și 2.000 de cutii cu câte 100 de perechi de mănuși fiecare.