Actualitate, Featured

Primaria Sector 1 cere , în instanța, despăgubiri de la fostul edil Andrei Chliman

Fostul primar al Sectorului 1 Andrei Chliman a devenit ţinta unui proces în care actuala administraţie îi pretinde peste 25 de milioane de euro despăgubiri.

Primaria Sector 1 cere , în instanța, despăgubiri de la fostul edil Andrei Chliman

Şi nu doar lui, ci şi unor foşti directori din primărie pentru că în urmă cu 8 ani ar fi semnat un act adiţional la contractul de salubrizare ce s-ar dovedi nu doar ilegal, ci şi păgubos. Vizată de proceduri similare este şi compania de salubritate.

Petruța Ulmeanu, city manager Sectorul 1: ”În 2012 s-a semnat un act adiţional prin care s-a majorat tariful de la prețul pe economie la prețul pe ramură. Acest act adițional a făcut ca prețil pentru serviciile de salburizare să fie majorate de peste trei ori. Din 2012 și până în 2016 s-a creat un prejudiciu în bugetul Primăriei Sectorului 1 de aproape 120 de milioane de lei.”

Andrei Chiliman, fost primar al Sectorului 1: „Voi face declarații, probabil, peste vreo doi ani.”

Vorbim despre un proces cu adevărat rarisim, în care o administrație de primărie se îndreaptă cu pretenții împotriva unuia pe care l-a înlocuit. Așa este și cazul procesului intentat lui Andrei Chiliman, de actuala administrație a Sectorului 1. Este vorba despre o acțiune de răspundere delictuală, ce ar fi trebuit să înceapă luni, însă din cauza protestului judecătorilor și al grefierilor nu s-a mai procedat la judecată, așa că s-a dispus o amânare de cel puțin două luni de zile.

Primaria Sector 1 cere , în instanța, despăgubiri de la fostul edil Andrei Chliman

Firmele de deszăpezire susțin că nu au suficienți oameni, deși primesc milioane de lei pe lună
Una peste alta, Primăria Sectorului 1 le cere lui Andrei Chiliman și unora din foștii directori de primărie să acopere un pretins prejudiciu de aproape 120 de milioane de lei (25 de milioane de euro). Totul după ce în anul 2012 a fost încheiat de Andrei Chiliman și cu girul acestor directori, un act adițional la contractul de salubrizare al Sectorului 1, în urma căruia primăria ar fi înregistrat un prejudiciu uriaș.

De altfe, spun cei de la Primăria Sectorului 1, a existat chiar și un control al Curții de Conturi, dar și al Autorității Naționale pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice și ambele instituții ar fi constatat că aceste tarife de salubriszare ar fi fost majorate nu după un principiu legal, ci după un altul care, de asemenea, este prevăzut în lege, deci rămâne de văzut cum se va descâlci această încurcătură.

Andrei Chiliman nu a reacționat deocamdată public la pretențiile primăriei, care spune că a dat în judecată și compania de salubritate Romprest, în mai multe procese. De altfel, pe unul l-a și pierdut deja. Reprezentanții Romprest spun că nici nu există un motiv ca aceste procese să fie câștigate de primărie, câtă vreme actul adițional a fost încheiat în condiții legale, în urma unui vot exprimat de consiliul local.

De notat este că aceste pretenții nu se rezumă doar la acea perioadă 2012-2016, la cele 25 de milioane de euro, ci a mai apărut o nouă acțiune în justiție în care sunt pretinse alte 70 de milioane de lei cu titlu de despăgubiri către Primăria Sectorului 1.

 

blank