Actualitate, Featured

Primaria Municipiului Bucuresti asigura echipe de permanenta pentru intreaga activitate desfasurata in cadrul exercitiului national “Seism 2018”

Primaria Municipiului Bucuresti, prin institutiile si directiile aflate in subordine cu atributii in domeniul sigurantei cetatenilor si situatiilor de urgenta, a continuat pe parcursul noptii trecute interventiile in cadrul exercitiului national “Seism 2018”. In acest sens, reprezentantii PMB, alaturi de Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, au luat parte la toate exercitiile la care a fost solicitata participarea administratiei publice locale.

 

Astfel, in cadrul exercitiului “Seism 2018”, Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale a Municipiului Bucuresti a deschis cele 20 de containere de prim-ajutor (canicula), acestea fiind amplasate astfel: la Piata Romana – rond  ASE, Gara de Nord, Piata Victoriei – Muzeul Antipa, Piata Romana – Metrou, Parcul Herastrau, Sos. Stefan cel Mare colt cu Str. Barbu Vacarescu, Piata Iancului, Magazin Bucur Obor, Piata Universitatii – Spitalul Coltea, Piata Universitatii – Arhitectura, Piata Roma – Str. Gabroveni, Piata Muncii, Piata Unirii – Magazin Unirea, Dristor – Metrou, Str. 11 Iunie colt cu Bld. Regina Maria, Parcul Carol, Piata Unirii – Bld. Regina Maria (tramvai 32), Parcul Cismigiu, Eroilor, Grozavesti – Carrefour Orhideea.

Personalul medical este asigurat de medicii si asistentele din cabinetele scolare, fiind puse la dispozitie truse de prim-ajutor, paturi pentru consultatie si apa.

De asemenea, ASSMB continua inventarierea paturilor disponibile din cadrul spitalelor, dar si a frigiderele pentru persoane decedate si capacitatea acestora.

Raspunzand solicitarii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ASSMB a luat masuri de reducere a numarului de pacienti programati pentru interventii chirurgicale, fiind pastrate in rezerva 23 de sali de operatie (plus o alta sala la cerere) in 12 din cele 19 spitale aflate in subordinea Municipalitatii, respectiv: Spitalul Coltea, Spitalul Carol Davila, Spitalul Burghele, Spitalul Filantropia, Spitalul Foisor, Spitalul Gomoiu (pediatrie), Spitalul Cantacuzino, Spitalul OMF, Spitalul Giulesti, Spitalul Malaxa, Spitalul Colentina si Spitalul Sfanta Maria.

De asemenea, la nivelul celor 19 spitale s-a asigurat, in regim permanent, accesul la investigatii de laborator, radiologie, computer tomograf si RMN, astfel: analize de laborator in 11 laboratoare (si la cerere in alte 2), investigatii radiologie cu 4 aparate de radiologie (si la cerere cu alte 2 aparate), si investigatii computer tomograf cu 3 aparate. 

 DGASMB a distribuit apa si sandwich-uri

Pe parcursul noptii trecute, membrii echipei de urgenta a DGASMB au monitorizat 4 situri mentionate in cadrul exercitiului national “Seism 2018”: S.C. Iuta S.A, Fabrica de bere Rahova , Academia Romana, Academia de Politie. Acestea sunt considerate zonele cu cele mai mari pagube inregistrate, in cadrul simularilor.

De asemenea, in aceasta dimineata, la ora 06.00, DGASMB a distribuit 1400 sandwich-uri, 700 cornuri si 1400 de sticle de apa destinate persoanelor sinistrate.

STB S.A. asigura transportul sinistratilor

Intr-o prima etapa, toate traseele de baza ale STB SA au fost asigurate 100 %, fara a exista linii afectate sau suspendate. De asemenea, legaturile cailor de comunicatie ale STB SA au fost in functiune, fara probleme constatate.

Potrivit STB, capacitatea totala de transport comunicata a fost de 865 – 870 autobuze functionale, cu personal incadrat (schimbul 1/ schimbul 2, respectiv schimbul 3).

La solicitarea Centrului Operational al Municipiului București, pentru preluarea a 30.000 de sinistrati din Capitala, STB SA asigura o capacitate de transport de 276 de autobuze (109 sinistrati/ autobuz).

Mijloacele de interventie existente ale STB sunt in numar de 35, iar personalul echipelor de interventie este asigurat de 62 de angajati.

In cadrul exercitiului, pentru salvarea unei persoane ranite, a fost solicitata o macara pentru interventie, care a ajuns la locul indicat la ora 01:55, la ora 03:10 fiind finalizata interventia.

Politia Locala a Municipiului Bucuresti a continuat, pe timpul noptii, actiunile de sprijinire a  echipajelor de salvatori

In cadrul exercitiului, Politia Locala a Municipiului Bucuresti  a dublat misiunile de patrulare in vederea mentinerii ordinii și sigurantei publice, zonele marilor spitale fiind perimetrele in care s-au concentrat cele mai multe echipaje.

Și in perimetrul cladirilor grav avariate au fost dispuse forte de interventie ale Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti,  cu misiunea de sprijinire a echipelor ISUBIF.

            Fabrica de bere Rahova a fost locul unde au avut loc mai multe actiuni. In aceasta zona, intre orele 18.00 și 04.30, alaturi de celelalte institutii, politiștii locali au participat la patru actiuni de salvare, asigurând mentinerea ordinii și sprijinul specialiștilor ISUBIF.

In ceea ce priveste Compania Municipala Consolidari Bucuresti, pe timpul noptii, angajatii acesteia au fost pregatiti pentru a interveni in situatia in care ar fi fost solicitati, in zona centrala a Capitalei.

De asemenea, in cadrul exercitiului, cele 8 utilaje puse la dispozitie de companie au fost pregatite pentru a actiona. Pentru rapiditate, acestea au fost parcate in parcarea cladirii din str. Franceza nr.30 din Centrul istoric al Capitalei. 

Totodata, Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti S.A. a pregatit pentru interventie 6 nacele, din care una dotata cu 4 generatoare, 2 Mcv-uri, 4 proiectoare si 10 lampi pentru iluminat.

blank