Actualitate, Featured

Primăria Capitalei învață de la olandezi cum să managerieze traficul

Reprezentanții PMB vor avea întâlniri și schimburi de experiență cu specialiști în domeniul infrastructurii de transport public și managementul traficului, precum și în promovarea proiectelor de tip smart city”, au convenit Primarul Municipiului București, Gabriela Firea, și ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubacic, în cadrul întrevederii de astăzi de la sediul Municipalității.

„Olanda reprezintă un model de urmat în ceea ce privește nivelul de trai al cetățenilor, respectul pentru turiști, calitatea ofertei pentru vizitatori. Sunt apreciate soluțiile inteligente destinate să pună în valoare istoria orașelor – cum ar fi Amsterdam sau Rotterdam, îmbinate cu elemente moderne de tehnologie care contribuie la bunăstarea cetățenilor și turiștilor. Suntem interesați să dezvoltăm cât mai multe proiecte smart city, așa cum o fac deja alte capitale europene”, a afirmat Primarul General al Capitalei.

De asemenea, Primarul General al Capitalei si-a exprimat interesul pentru realizarea unor parteneriate cu orașe olandeze, pe domenii specifice și proiecte, menționând în acest sens susținerea și promovarea transportului cu bicicleta. „Primăria are la dispoziție 10 milioane de euro pentru construirea de piste de biciclete. Ne dorim ca Bucureștiul să fie un oraș al oamenilor, nu al mașinilor”, a mai spus Gabriela Firea.

In acest context, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubacic a menționat faptul că președinția olandeză a Consiliului UE a susținut dezvoltarea Agendei Urbane, permițând astfel consiliilor locale să participe la luarea deciziilor la nivelul Uniunii Europene: „Agenda europeana este umbrela sub care putem realiza astfel de proiecte de colaborare, de parteneriat, între orașe din Uniunea Europeană, cu beneficii directe asupra locuitorilor. Voi susține realizarea unor parteneriate între orașe din Olanda și București, a dat asigurări ambasadorul Olandei”. Un prim pas în acest sens îl reprezintă pregătirea unei vizite la București, în perioada următoare, a unor experți olandezi din domeniul mobilității urbane, care, împreună cu specialiștii români, să analizeze situația prezentă a infrastructurii pentru biciclete din capitală și să vină cu soluții inteligente, sustenabile, care să aducă o îmbunătățire a calității vieții bucureștenilor.

blank