Primăria Capitalei transmite că a finalizat modernizarea instalaţiei de nocturnă de la Arena Naţională, în vederea organizării turneului UEFA EURO 2020.

Primăria Capitalei. Lucrările au vizat amplasarea de noi reflectoare. La final, parametrii de luminozitate au fost verificaţi de o echipă specializată a UEFA, în câteva sute de puncte de pe gazon.

“Reamintim că, în vederea organizării Euro 2020, Primăria Capitalei a realizat o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului, precum: schimbarea gazonului, înlocuirea a aproximativ 10.000 de scaune, înlocuirea sistemului de control acces prin montarea de turnicheţi noi, modernizarea sistemelor de supraveghere video, realizarea unui sistem Voce date hardware şi software Arena Euro 2020 şi modernizarea sistemului de informare spectatori şi a sistemului video de la tabela electronică”, menţionează sursa citată de Agerpres.

Când începe EURO 2020. Programul complet al Campionatului European
Cel mai mare stadion din România a intrat la sfârşitul anului trecut într-un proces de modernizare pentru a îndeplini în totalitate condiţiile impuse de UEFA pentru găzduirea celor patru partide din cadrul EURO 2020.

Suprafaţa de joc a fost deja schimbată, Primăria Capitalei executând lucrările prin care a fost îndepărtat vechiul gazon şi la finalul cărora a fost plantat noul covor de iarbă cu tehnologie hibrid. Acest lucru presupune iarbă naturală montată pe un covor artificial, care asigură o mai bună stabilitate şi rezistenţă la uzură. Arena Naţională se alătură astfel marilor stadioane ale Europei care asigură cea mai bună calitate a gazonului prin noua tehnologie.

Ediţia din 2020 a Campionatului European de Fotbal, amânată din cauza contextului epidemiologic pentru anul 2021, va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie. Competiţia se va desfăşura simultan în 11 oraşe europene, marcând, printr-un format unic în istoria sa, împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea Campionatului European.

Pe stadionul Arena Naţională se vor juca trei meciuri din grupe şi unul din optimile de finală:

– Austria – Macedonia de Nord, pe 13 iunie;

– Ucraina – Macedonia de Nord, pe 17 iunie;

– Ucraina – Austria, pe 21 iunie;

– Un meci din optimile de finală, pe 28 iunie.