Primaria Capitalei a instalat, in doar cinci ore, 10.000 de paturi de campanie si saci de dormit; DGAMSB a pregatit aproape 2.000 de portii de hrana iar Politia Locala a asigurat mentinerea ordinii publice

In cadrul exercitiului “seism 2018”, pe parcursul noptii trecute, peste 500 de angajati ai Primariei Capitalei, din directiile si institutiile din subordine, care au atributii in domeniul sigurantei cetatenilor si situatiilor de urgenta, au organizat tabara de sinistrati de la Arena Nationala, cu o capacitate de 20.600 de persoane care pot fi adapostite.

 

 

Astfel, in doar cinci ore, in interiorul stadionului s-au instalat 10.000 de paturi de campanie si saci de dormit, iar DGASMB a pregatit 1.400 de portii de hrana.

Prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti si DGASMB, s-a asigurat o morgă mobila, consiliere psihologică și personal medical. Totodata, ASSMB actualizează permanent inventarul paturilor disponibile în spitalele administrate și a locurilor de frigidere mortuare, pentru a avea situația în timp real. La ora 8.00 dimineata, in cele 19 spitale administrate de ASMB erau disponibile 573 paturi medicale pentru adulti, 49 pentru copii (cu posibilitate de suplimentare de 126 de paturi) 398 paturi chirurgie (cu posibilitate de suplimentare de inca 90), 61 ventilatoare ATI, 76 paturi terapie intensiva/monitorizare (la nevoie inca 11) si 47 frigidere mortuare.

De asemenea, Compania Municipală Consolidări București a participat activ la acțiunea de organizare a taberei pentru sinistrați la Arena Națională, noaptea trecuta, aproape 130 de angajați ai companiei au ajutat, în principal, la montarea paturilor de campanie necesare celor câteva mii de sinistrați. Toate utilajele și mașinile din dotarea Companiei Municipale Consolidări București au fost redirecționate către Arena Națională, pentru a fi folosite in caz de nevoie. Pe parcursul nopții, au mai fost distribuite prelungitoare electrice către zonele indicate. 

La pregatirea taberei pentru sinistrati de la Arena Nationala a participat si STB cu 72 de angajati si 12 autobuze care au preluat participantii la exercitiu. STB a raportat 40 de mijloace de interventie (6 remorchere, 2 de intervenții, 2 pentru depanări, 5 echipe sudură și verificat calea de rulare, 3 echipe macaze automate și 6 echipe de verificat rețeaua de contact, 4 basculante, 2 automacarale, 3 buldoexcavator etc.).

Totodata, 130 de polițiști locali au sprijinit acțiunea de organizare a taberei, au montat paturi pentru sinistrați si au asigurat menținerea ordinii publice in zona. In paralel, echipele inspectorilor Direcției Control din cadrul Poliției Locale Bucuresti efectuau acțiuni speciale de depistare a imobilelor avariate, care prezentau riscuri.

Astazi, DGASMB pune la dispoziție pentru exercitiu doua cantine sociale pe care le administreaza: Cantina Sf. Constantin, Str. Sf. Constantin, nr. 8, sector 1 si Cantina Grivita, calea Grivitei, nr. 216, sectorul 1.