Cultura, Stiri

Prima zi a “Balkanik Festival”

Prima zi a “Balkanik Festival”

blankFestivalul Balkanik este la a doua editie in are loc la Gradina Uranus. Decorul medieval al Gradinii Uranus si muzica balcanica nu te lasa sa te opresti din dansa, iar mirosul mancarii preparate chiar in fata ta de catre expozanti iti asa gura apa. Asta este atmosfera in cadrul primului festival care scoate in evidenta cultura balcanica.

Vineri, in prima zi a festivalului, au intretinut atmosfera turcul Nedim Nalbatoglu impreuna cu bulgarii din formatia The Balkan Messengers si in cele din urma Fanfara Shavale impreuna cu trupa de dans RomaFest.

blank

In timpul concertelor a avut loc si o proiectie a expozitiei de fotografie “Ultima Transhuanta” de Dragos Lupan, dar si un atelier de body painting.

In prima zi de festival au fost in jur de 200 de persoane, in ciuda vremii racoroase, care s-au incalzit cu o cafea la nisip, un vin fiert si foarte mult dans.

A doua zi de festival, sambata, este deschisa de un targ mestesugaresc, iar pana la inceperea concertelor va intretine atmosfera Dj Set – Naif.

Concertele incep in jurul orei 19:00 cu un spectacol de dans oferit de RomaFest, dupa aceea va urca pe scena Parno Graszt iar seara va fi incheiata de Orchestra Boban si Marko Markovic.

 

 

blank