Iată mesajul transmis României!

   reactie americani arestare Basescu

Însărcinatul cu Afaceri din cadrul Ambasadei SUA în România, Duane Butcher, apreciază că scandalul în care este implicat fratele şefului statului “întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar” şi arată că “oamenii sunt egali în faţa legii”.

“Nu comentăm cazuri anume. Vă pot spune însă că acest caz întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar. Arată că, în această ţară, oamenii sunt egali în faţa legii şi că nici măcar legăturile de familie la cel mai înalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infracţiune”, a spus oficialul SUA, potrivit Antena 3.

Şeful misiunii diplomatice americane în România, Duane Butcher, laudă “eroismul celor care luptă împotriva corupţiei” din ţara noastră. De asemenea, Butcher descrie drept “extraordinare” progresele făcute anul acesta în acest domeniu.

“Sunt extrem de impresionat de eroismul celor care luptă împotriva corupţiei, câteodată în condiţii extrem de dificile. În special în contextul unora dintre atacurile de presă împotriva celor care îşi fac treaba şi se luptă pentru România”, a declarat Duane Butcher.