GPL
Actualitate

Prima reacție a patronilor depozitului GPL de la Crevedia, după explozie

Compania FLAGAS, proprietară a depozitului de GPL afectat de exploziile devastatoare din Crevedia, a emis un comunicat de presă după două zile de la incident.

Compania ce deține depozitul de GPL este deținută de fiul primarului din Caracal. Reprezentanții ei și-au exprimat dorința de a ajuta persoanele afectate. Însă, nu au oferit detalii concrete despre modalitatea în care intenționează să facă acest lucru.

Comunicatul poartă semnăturile lui Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, cei doi proprietari ai firmei.

Compania ce deține depozitul de GPL, prima reacție după explozie

„Urmare a tragediei cauzate prin incendiul din localitatea Crevedia, în reprezentarea societății FLAGAS SRL, ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților, la nivelul companiei și la nivel personal, se caută să se identifice cu rapiditate și eficiență soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autoritătilor.

Se vrea să se completeze mobilizarea impresionantă și angajamentul pe care deja mulți oameni de bună credință le-au dovedit fără ezitare.

„Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina”, continuă comunicatul.

Potrivit reprezentanților, comunicările vor fi rare și reținute. Inclusiv procedurile penale deja inițiate impunându-ne, chiar dacă astăzi nu la nivel formal, o astfel de conduită. Spun ei, din respectul datorat îndeosebi celor direct afectați de această nenorocire,

GPL

Oamenii din Crevedia știau că depozitul GPL nu avea autorizație

Conform declarațiilor multiple ale localnicilor din Crevedia, în depozitul din zonă se efectuau operațiuni de descărcare și încărcare a cisternelor cu GPL. Una dintre locuitoarele din localitate a menționat că vecinii săi trăiau cu teama că într-o zi s-ar putea produce o explozie.

Aceasta a mărturisit cum cei doi soți morți în urma exploziei se temeau de depozitul GPL și spuneau că într-o zi o să moară din cauza lui.

Doi soți au murit în urma exploziei. Bărbatul a murit primul. A făcut infarct atunci când a văzut cât de grav rănită este soția lui. 2 oameni au murit și 56 au fost răniți în explozia devastatoare de sâmbătă seara, din Crevedia. Unii dintre răniți sunt în România, alții au fost transferați în străinătate.

blank