Prima reacție a Marii Britanii
International

Prima reacție a Marii Britanii după amenințările Rusiei: Armata trebuie să fie pregătită pentru a evita un conflict

Rusia va reprezenta probabil o ameninţare şi mai mare pentru securitatea europeană după războiul în Ucraina decât a fost înainte, a declarat, marți, şeful Statului Major General al armatei  Patrick Sanders prima reacție a Marii Britanii

„Deşi capabilităţile convenţionale ale Rusiei vor fi mult reduse cel puţin pentru un timp, intenţia declarată a (lui Vladimir) Putin recent de a recupera pământurile Rusiei istorice face temporar orice răgaz şi ameninţarea mai acută ca oricând”, a declarat Patrick Sanders într-un discurs rostit la Royal United Services Institute, un think tank pe probleme de apărare şi securitate.

Prima reacție a Marii Britanii, Sanders, numit în post mai devreme luna aceasta, s-a folosit anterior de primul său discurs pentru a avertiza că armata trebuie să fie pregătită de luptă pentru a „evita un conflict”, în ceea ce a părut a fi un apel la modernizare şi eventual la suplimentarea de cheltuieli pentru apărare.

„Nu ştim cum se va termina războiul în Ucraina. Dar, în majoritatea scenariilor, Rusia reprezintă o ameninţare mult mai mare pentru securitatea europeană după Ucraina decât a fost înainte”, a spus el.

Armata britanică, a afirmat Sanders, trebuie să se concentreze pe perfecţionarea pregătirii trupelor sale, astfel încât acestea să poată fi desfăşurate rapid, pe lupta în zone urbane şi refacerea stocurilor.

„Nu suntem în război, dar trebuie să acţionăm rapid, astfel încât să nu fim atraşi într-unul din cauza eşecului de a descuraja o expansiune teritorială”, a spus generalul Sanders.

„De acum, armata va avea obiectivul unic de a se mobiliza pentru a face faţă ameninţării de astăzi şi astfel să prevină un război în Europa”, a afirmat el.

Apropiat al lui Putin: Londra va fi lovită prima în cazul unui război mondial

Un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin a avertizat că Londra va fi primul oraș bombardat în cazul unui alt război mondial.

Vorbind la televiziunea din Rusia Channel 1, Andrey Gurulyov, un politician al Dumei de Stat, a spus că Londra va fi primul oraș bombardat dacă blocada Kaliningradului va duce la un război, potrivit Sky News.

„Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului în timpul primei operațiuni aeriene”, a spus acesta.

„Nimănui nu-i va păsa dacă sunt americani sau britanici, îi vom vedea pe toți drept NATO. În al doilea rând, vom atenua întregul sistem de apărare antirachetă, peste tot și 100%. În al treilea rând,cu siguranță nu vom începe din Varșovia, Paris sau Berlin. Prima care va fi lovită va fi Londra. Este extrem de clar că amenințarea lumii vine de la anglo-saxoni”, a mai spus acesta.