Prima persoană vaccinată
Featured, International

Prima persoană vaccinată cu vaccinul Moderna, o infirmieră din Connecticut

O infirmieră din statul american Connecticut a fost prima persoană vaccinată în faţa camerelor de luat imagini cu vaccinul împotriva covid-19 al companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna, marcând astfel lansarea campaniei de vaccinare cu al doilea vaccin împotriva noului coronavirus în Statele Unite, aprobat vineri, relatează AFP.

Prima persoană vaccinată cu vaccinul Moderna a fost o infirmieră din statul Connecticut

Primele vaccinări în mai multe locuri pe teritoriul american cu vaccinul acestei firme tinere în domeniul biotehnologiei au loc la o săptămână după lansarea campaniei de vaccinare cu vaccinul alianţei Pfizer/BioNTech.

Mandy Delgado, o infirmieră la terapie intensivă la Hartford Hospital, s-a declarat ”fericită” şi ”nerăbdătoare” să fie ”prima vaccinată” cu vaccinul Moderna.


”Am văzut pacienţi care sufereau din cauza lipsei de oxigen, a cărora situaţie s-a agravat şi au murit, fără ca familia lor să poate fi prezentă”, a subliniat ea, înainte să fie vaccinată în braţ.

Vaccinul Moderna se administrează în două doze, la un interval de câteva săptămâni, la fel ca vaccinul Pfizer-BioNTech.

Însă formula Moderna se poate păstra la o temperatură de -20°C – şi nu la -70°C ca vaccinul Pfizer-BioNTech, care a obligat laboratorul american să dezvolte containere speciale în vederea transportării acestuia.

Condiţiile mai puţin stricte de păstrare a vaccinului Moderna ar urma să le ofere autorităţilor locale mai multă marjă de manevră în a răspunde nevoilor regiunilor rurale în care accesul este mai dificil, potrivit autorităţilor americane.