Actualitate, Stiri

Prima imagine cu Michael Schumacher la locul accidentului

„Fără cască nu ar fi supravieţuit”

s (1)

 

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher se află în stare critică, după accidentul de duminică suferit în staţiunea franceză Meribel, a anunţat Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), unde este internat germanul.

s (4)

„Schumacher este în continuare în stare critică. Deocamdată nu putem să ne pronunţăm cu privire la soarta lui Michael Schumacher. El este în comă artificială. Obiectivul nostru este să limităm creşterea presiunii intracraniene. Putem spune că viaţa îi este în pericol şi că situaţia este foarte gravă. Având în vedere violenţa impactului, o persoană care ar fi suferit un astfel de impact fără cască nu ar mai fi ajuns aici”, a declarat un doctor de la Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), luni, într-o conferinţă de presă.

s (2)

„Este în hipotermie care e benefică pentru corpul său, sub anestezie, nu poate respira singur. Obiectivul nostru este să stimulăm oxigenarea creierului său. Ceea ce a putut fi văzut a fost un impact pe partea dreapta. Se mişca, era agitat, dar nu putea să răspundă la întrebări. Încercăm să câştigăm timp, ştim ce tratament să aplicăm, ştim ce efecte vor avea, nu putem da un pronostic. E într-o situaţie critică”, au mai spus medicii.

s (3)

Casca nu a fost suficientă pentru a-l proteja, dar viteza la impact a fost foarte mare. Din momentul în care a fost dus la primul spital până a fost adus la Grenoble, procedura medicală a fost perfect organizată, spun medicii.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost rănit grav la cap într-un accident suferit în staţiunea franceză Meribel, a fost operat pentru a doua oară, în noaptea de duminică spre luni.

 

 

blank