Actualitate, Stiri

În prima declaraţie a Doiniţei Băsescu, spune că soţul ei, Mircea Băsescu, este cinsitit!

„Soțul meu este cinstit, corect, nu ar face așa ceva… Cred că mereu cineva primește ceea ce merită”

  Doinita Basescu (1)

Doinița Băsescu, soția lui Mircea Băsescu, a avut prima reacție, după ce fratele președintelui a fost reținut pentru trafic de influență. Femeia spune că soțul ei este nevinovat și că îl așteaptă acasă. Doiniţa Băsescu a declarat, vineri, că soţul său este „cinstit, corect” şi niciodată nu ar putea să facă faptele pentru care este acuzat în prezent. Cumnata preşedintelui a ţinut să precizeze că împreună cu soţul său au acceptat să îi boteze nepoata lui Bercea Mondial, ca să nu se creadă că sunt „rasişti”. Totodată, povesteşte că după încruscrire s-a simţit presată şi hărţuită de vizitele inopinante ale neamului lui Anghel.

„Soțul meu este cinstit, corect, nu ar face niciodata lucrurile de care este acuzat acum. Aşa cum îl ştiu eu n-ar putea să facă asemenea lucruri. Îl aştept acasă, sunt soţie de marinar, aşa cum l-am aşteptat atâţia ani, cât a fost plecat pe mare. Mă rog să fie sănătos”, a precizat Doiniţa Băsescu.

„Eu sunt inginer, nu mă pricep la lege, până acum m-a ferit Dumnezeu să am de-a face cu justiția. Știu că astăzi se va judeca cererea DNA-ului de a fi pus sub arestare. Știu doar că îl aștept acasă, așa cum l-am așteptat ani de zile. Mă rog să fie sănătos, să aibă puterea să depăşească această situaţie. Ştie că suntem puternici pentru că aşa am fost mereu, am reuşit să depăşim orice situaţie. Poate vă aduceți aminte că spuneam să fii cumantă de președinte… este foarte greu să fii frate de președinte. Am vrut să fim oameni normali, oameni care nu se schimbă pentru că cineva din familie ajunge cineva într-o postură atât de înaltă (…) Ieri a vorbit președintele, ce simte fratele, ce simt eu, ce simt copiii mei, asta nimeni nu poate să înțeleagă. Îl aștept acasă”, a declarat Doinița Băsescu.

Soția lui Mircea Băsescu a precizat că nu a vorbit la telefon cu președintele Traian Băsescu.

„Nu am vorbit la telefon cu președintele, nu obișnuim să vorbim la telefon. Am încercat să fim normali, să avem relațiile pe care le-am avut. Vorbesc cu Maria Băsescu, dar despre copii, despre familie. Eu stau acasă, îl aștept acasă”, a mai spus Doiniţa Băsescu.

Doinita Basescu (2)

„Acel domn Căpăţînă, mi-a spus Mircea, cu care avea firma un contract, a venit cu domnul acesta, cu Bercea, şi spre finalul discuţiei i-a propus botezul. Mircea n-a fost foarte încântat. Atunci Bercea i-a spus: nu botezați pentru că suntem țigani? Atunci Mircea a spus că se mai gândeşte. Atunci, între a fi acuzați că suntem rasiști și a boteza un copil, am ales să botezăm. Cineva ni s-a adresat și am acceptat, pentru că suntem oameni normali. Nu știam cine este Bercea. A fost o emisiune moderată de doamna Bahmuțeanu și atunci am auzit cine este Bercea Mondial, că a fost interlop”, a povestit soţia lui Mircea Băsescu, despre momentul în care familia sa a acceptat să-i boteze nepoata lui Bercea Mondial.

„Când am botezat, am avut o discuție, nu am vrut să se simtă marginalizați. Poate le-am dat prea multă importanță și am crezut că sunt așa cum ne-am dori noi să fie. I-am primit acasă, pentru că așa era obiceiul, sunt niște oameni politicoși, păreau cu bun simțși au speculat sensibilitatea mea pentru copii. Mereu spunea că îi e dor celei mici de mine, erau chestii de o cafea, în primul an am fost eu la Slatina, așa sunt de naivă, așa pățesc. Sper să am puterea ca și atunci când s-a scufundat vaporul cu soțul meu, când a fost implicat în accident, eu cred că mereu cineva primește ceea ce merită. A existat o presiune extraordinară din partea lor (n.r. – rudele lui Bercea Mondial), venit noaptea pe sub garduri, sunat la interfon și mă întrebam ce vor, că nu cred că îi e dor de noi. Ce s-a întâmplat între ei, ce discuții au avut… imaginile în care ei se bucur mă cutremură. Eu nu pot să mă bucur pentru răul nimănui”, a mai spus soția lui Mircea Băsescu.

Mircea Basescu a fost reținut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii DNA, după ce a fost audiat în calitate de suspect în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Fratele președintelui a declarat, ieri dimineață, că a vorbit cu Traian Băsescu de când a început scandalul și acesta este foarte supărat, precizând că el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondial și nu a încercat să intervină pentru eliberarea acestuia.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca stia de problemele fratelui sau inca de anul trecut, insa a afirmat ca va crede varianta finala a justitiei si nu cea a lui Mircea Basescu, privind scandalul cu familia lui Bercea Mondialu.

Corespondentul Antenei 3 a relatat că în momentul în care Isaura Anghel a văzut declaraţia naşei a podidit-o plânsul. Fiica lui Bercea Mondial crede că Doiniţa Băsescu este nevinovată şi nu ştie nimic despre afacerile soţului său.

 

blank