Actualitate

Prima condamnare în dosarul prostituatelor de lux

 
După mai bine de doi ani de confruntări între acuzare şi apărare, într-un proces judecat cât se poate de secret, a venit şi prima condamnare în dosarul prostituatelor de lux. Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dispărut în condiţii misterioase, a fost condamnată la închisoare cu suspendare.Andreea Marta
 
Procurorii au acuzat-o pe Andreea Marta că a trimis diverse tinere în braţele unor oameni de afaceri cu potenţial financiar. Andreea Marta este obligată să plătească 10.000 de euro şi câteva mii de lei. Aceasta a fost găsită vinovată de proxenetism şi condamnată la trei ani de închisoare, însă executarea pedepsei i-a fost suspendată vreme de patru ani.
Andreea Marta a fost achitată pentru infracţiunea de constituire a unui grup criminal organizat, din care ar fi făcut parte şi sora ei. Tinerele exploatate de cele două erau fotomodele sau studente din familii modeste. Fetele acceptau uşor invitaţii pe la diverse petreceri, alături de oameni de afaceri bogaţi sau diverse persoane publice. Între cei care au dat declaraţii în dosar s-a numărat şi fotbalistul Gabriel Torje.
 
Reţeaua ar fi furnizat dame de companie şi unor bărbaţi înstăriţi din Italia şi Polonia, care veneau la vânătoare pe un domeniu din Călăraşi. Alţi clienţi cereau ca fetele să fie duse la Monaco. Excursia dura 4-5 zile. Procurorii susţin că Andreea Marta primea pentru o asemenea escapadă 10.000 de euro, în timp ce tânăra plasată de ea primea în jur de 500 de euro.
Andreea Marta a fost condamnată şi la 95 de ore de muncă prestată în folosul comunităţii. Are la dispoziţie două variante: să muncească pentru agenţia de ocupare a forţei de muncă sau la o fundaţie de promovare a sancţiunilor. Sentinţa nu este definitivă, informează stirileprotv.ro