Prigojin
International

Prigojin îi răspunde lui Putin: Se înșală profund când ne acuză de trădare. Nimeni nu se va preda la cererea președintelui

Vladimir Putin „se înşală profund” atunci când îi acuză pe combatanţii grupului Wagner de „trădare”, a declarat sâmbătă Evgheni Prigojin, adăugând că trupele sale nu intenţionează să se predea, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„În ceea ce priveşte ‘trădarea de ţară’, preşedintele s-a înşelat profund. Suntem patrioţi”, a afirmat Prigojin într-o înregistrare audio dată publicităţii după discursul televizat al lui Putin de sâmbătă dimineaţă.

„Nimeni nu se va preda la cererea preşedintelui, a serviciilor de securitate sau a oricui altcineva”, a adăugat el. Este pentru prima dată când Evgheni Prigojin în vizează direct într-o declaraţie publică pe liderul de la Kremlin, potrivit AFP.

Prigojin a mai afirmat în înregistrare că el şi oamenii lui nu mai vor ca ţara să mai trăiască cu corupţie, minciuni şi birocraţie, relatează Reuters.

Putin: Ne confruntăm cu o trădare. Suntem înjunghiaţi în spate

Vladimir Putin a ținut un discurs televizat, sâmbătă dimineață, în care a declarat că ţara se confruntă cu o trădare şi a spus că „suntem înjunghiaţi în spate”, relatează Reuters.

Şeful statului rus a spus că oricine ridică arma împotriva armatei ţării este un trădător. El l-a acuzat pe şeful Wagner că a „trădat” Rusia din cauza „ambiţiilor sale nemăsurate”, potrivit AFP.

El a făcut apel la combatanţii Wagner să înceteze participarea la acţiunile criminale ale liderului lor Evgheni Prigojin şi a spus că toţi cei care participă la revoltă vor fi pedepsiţi.

Vladimir Putin a mai spus că va face tot ce e este necesar pentru a apăra Rusia.

Liderul de la Kremlin a mai afirmat că armata rusă a primit ordinele necesare, a recunoscut că situaţia din oraşul Rostov-pe-Don este dificilă, dar a promis că răspunsul armatei va fi dur.

blank