Actualitate, Stiri

Prezenţa la vot va fi monitorizată în toate secţiile de votare

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale va fi monitorizată în toate secţiile de votare şi nu doar pe un eşantion, a anunţat, vineri, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care a menţionat că pentru asigurarea transmiterii acestor date doar în trei secţii se vor folosi telefoane prin satelit.

vot_3_00570200_54660000_81968300

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a spus, într-o conferinţă de presă, că la alegerile prezidenţiale, în judeţ, vor funcţiona 553 de secţii de votare, la fel ca la alegerile europarlamentare, potrivit mediafax.ro.

El a menţionat că faţă de alte scrutinuri, la aceste alegeri prezenţa la vot va fi monitorizată în toate secţiile de votare şi nu doar pe un eşantion, motiv pentru care se vor adopta soluţii punctuale pentru transmiterea datelor.

Astfel, în trei secţii care nu sunt acoperite cu semnal GSM, se vor folosi telefoane prin satelit pentru transmiterea informaţiilor.

El a mai declarat că pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale judeţului Suceava i-a fost alocat un buget total de 2,981 milioane de lei din care 2,515 milioane de lei sunt cheltuieli de personal, 406.000 de lei pentru bunuri şi servicii şi 60.000 de lei pentru mijloace fixe.

Buletinele de vot, autocolantele şi ştampilele cu menţiunea VOTAT vor fi asigurate de către Ministerului Afacerilor Interne, Prefectura urmând să achiziţioneze toate celelalte materiale necesare votării, a mai spus prefectul.

La scrutinele de până acum prezenţa la urne era monitorizată de BEC pe baza unui eşantion de secţii de votare, astfel că datele centralizate aveau o eroare de +/- 3%.