Preţurile biletelor de avion spre Dubai au crescut cu 50% în luna ianuarie a acestui an, de la 287 euro în medie în urma cu un la peste 430 euro, însă preţurile ar putea scădea din februarie, când principalul operator low cost va reintroduce zborurile spre Dubai, arată datele agenţiei online de turism Vola.ro. În luna decembrie au călătorit la Dubai peste 2.000 de români pe săptămână.

”Pe fondul schimbărilor şi restricţiilor de călătorie impuse ţărilor europene, finalul anului 2020 s-a remarcat printr-un interes crescut al turiştilor români pentru ţări exotice îndepărtate sau din zona Orientului Mijlociu şi a Golfului Arabiei. Conform ultimelor date înregistrate de Vola.ro, căutările de bilete de avion în destinaţii exotice precum Maldive, Egipt, Dubai, Zanzibar, Abu Dhabi, Cancun şi Punta Cana au crescut şi cu până la 400% pentru anumite destinaţii”, arată compania.

Lipsa restricţiilor în destinaţiile exotice, numărul scăzut de cazuri COVID şi măsurile anunţate de aeroporturi, de companiile aeriene şi de resorturi au contribuit la creşterea interesului românilor pentru vacanţe exotice. Astfel, conform datelor Vola.ro, în lunile decembrie şi ianuarie s-au înregistrat creşteri cu până la 400% pentru destinaţii exotice precum Punta Cana, Zanzibar, Cancun, Maldive, dar şi pentru destinaţii din zona Golfului Arabiei, precum Dubai şi Abu Dhabi.

”Statele din Orientul Mijlociu şi din zona Golfului Arabiei au fost în ultimii ani o destinaţie căutată de românii care îşi doreau soare şi plajă în lunile de iarnă. Pe fondul înjumătăţirii zborurilor spre Dubai şi a creşterii numărului de cereri de bilete de avion, preţurile biletelor de avion spre Dubai au crescut cu 50% în luna ianuarie, 2021. Astfel, dacă în urma cu un an românii plăteau 287 euro pentru un bilet de avion în Dubai şi aveau la dispoziţie trei companii aeriene pentru această călătorie, anul acesta preţul mediu al lunii ianuarie a depăşit 430 euro pentru un bilet de avion în condiţiile în care doar o companie aeriană a mai operat zboruri spre principala destinaţie de călătorie din zona Golfului”, spun reprezentanţii companiei.

Conform informaţiilor Vola.ro, se aşteaptă o scădere a tarifelor de avion spre Dubai, odată cu reintroducerea zborurilor operate de o companie low cost începând cu luna februarie.

”Dubai-ul este fără îndoială cea mai căutată destinaţie din zona Golfului de către români. În ciuda preţurilor mai mari decât anul trecut, în luna decembrie au călătorit la Dubai peste 2.000 de români pe săptămână. Începând cu luna februarie, principalul operator low cost va reintroduce zborurile spre Dubai şi ne aşteptăm la o scădere a preţului până aproape de nivelul anului trecut. Totodată, începând cu luna ianuarie un mare operator low cost va relua zborurile spre Abu Dhabi şi ne aşteptăm la o creştere a cererii şi pentru această destinaţie”, a declarat Claudia Tocilă, director de mmarketing Vola.ro.

Insulele Canare si Baleare sunt cele mai căutate destinaţii europene de plajă.

”Pentru românii care preferă plajele paradisiace situate mai aproape de casă, insulele Spaniei au fost o opţiune viabilă în perioada iernii. Astfel, Tenerife şi Palma de Mallorca se află printre primele alegeri ale românilor care caută în perioada aceasta o vacanţă cu soare în Europa. Preţurile încep de la 115 euro de persoană”, adaugă ea.

Trendurile anului 2021 vor fi rezervările last minute şi datele de călătorii flexibile.

„În rezervările efectuate de turiştii români se observă deja câteva trenduri pentru începutul anului 2021. Spre exemplu, putem spune deja că predomină rezervările last minute, cu 3-7 zile înainte de călătorie. Pentru destinaţiile îndepărtate a crescut perioada călătoriei la minimum 10 zile sau chiar două săptămâni, spre deosebire de anii anteriori când românii preferau sa aibă mai multe vacanţe şi mai scurte ca durată”, a completat Claudia Tocila, director de marketing Vola.ro.

În 2019, Vola.ro a avut o cifra de afaceri de aproximativ 10,6 milioane de euro la un volum de tranzacţii de 71 milioane euro.