Prețul gazului
International

Prețul gazului a „bubuit”, după o explozie a gazoductului care lega Europa de Rusia. Cât costă

Prețul gazului în Europa a crescut în urma unei explozi. Serviciile de urgență au lichidat deja incendiul de pe gazoduct, se afirmă în comunicatul publicat de serviciul de presă al Direcției Generale a Ministerului Situațiilor de Urgență din republică.

Prețul gazului în Europa a sărit până la 1.260 de dolari per mia de metri cubi pe fondul știrilor despre explozia la conducta de gaz Urengoi – Pomarî – Ujgorod din Ciuvaşia, reiese din informaţiile Bursei ICE din Londra.

Creșterea totală a prețurilor de la începutul zilei depășește 5%. Prețul gazului futures din ianuarie la hub-ul TTF din Țările de Jos a crescut la 1.258 de dolari per mia de metri cubi, sau la 114,325 euro per MWh (pe baza cursului de schimb EUR/USD actual, prețurile ICE sunt prezentate în euro per MWh), relatează TASS preluat de Rador.

Anterior, s-a anunţat că o explozie s-a produs la gazoductul Urengoi-Pomarî-Ujgorod din Republica Ciuvaşă. Potrivit informaţiilor Comitetului de Stat pentru Apărare Civilă și Situații de Urgență al republicii, în urma incediului izbucnit după explozie o persoană a fost rănită.

blank