Președintele Ungariei
International

Președintele Ungariei, la Kiev: „Cei în nevoie se pot baza întotdeauna pe unguri”

Cei in nevoie se pot baza intotdeauna pe unguri, a asigurat președintele Ungariei sambata la Kiev, unde a fost invitata de omologul ei ucrainean Volodimir Zelenski pentru a lua parte la programul umanitar „Grane din Ucraina”, destinat promovarii exportului de cereale in state vulnerabile din Asia si Africa si lansat cu prilejul implinirii a 90 de ani de la Holodomor, foametea din Ucraina din 1932-1933, transmite MTI, citata de Agerpres.

Katalin Novak a subliniat ca ungurii nu doar ca sunt constienti de ororile Holodomorului, ci se numara intre putinele natiuni care au comemorat aceasta tragedie.

Președintele Ungariei a mai mentionat intre altele ca, pentru a garanta autonomia minoritatilor etnice din Ungaria, toate minoritatile etnice au reprezentant in parlament.

„Sunt mandra sa pot spune ca exista si un reprezentant ucrainean in parlamentul Ungariei”, a adaugat ea.

Ungaria s-a oferit sa livreze 10.000 de tone de cereale in valoare de 3,5 milioane de dolari catre Africa in actualul program de sprijin si contribuie de asemenea sub aspect logistic, cu un terminal intermodal la granita ungaro-ucraineana care ajuta la transportul si, daca este necesar, depozitarea bunurilor, a precizat Katalin Novak.

blank
blank