Aleksandar Vucic
International

Președintele sârb Aleksandar Vucic stârnește furia ucrainenilor: „Când au crezut că Ucraina câștigă, rușii au luptat mai bine”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a solicitat la părți să „găsească o soluție” pentru a pune capăt războiului provocat de Vladimir Putin.

De asemenea, liderul sârb a comentat evoluția războiul dintre Ucraina și Rusia și a susținut că „nu se va încheia în curând”, declarația sa despre faptul că rușii „luptă mai bine” fiind catalogată de presa din Ucraina drept „scandaloasă.

Președintele Serbiei Aleksandar Vucic stârnește furie în Ucraina. Nu înțeleg ce spun experții, toată lumea folosește tot ce poate: Putin folosește ceea ce are, alții folosesc ceea ce au. Nu-mi fac scuze sau nu critic. Când au crezut că Ucraina câștigă, rușii au luptat mai bine.

Va fi mult mai lung și mă aștept ca iarna viitoare să fie mai grea decât aceasta. Războiul va continua mult timp”, a transmis Aleksandar Vucic într-un interviu pentru Pink TV.

Președintele sârb a mai ținut să specifice că, „nu este rus, nu ucrainean și nu american, care se implică în toate acestea” și a îndemnat părțile să „găsească o soluție”.

Serbia este una dintre puținele țări din Uniunea Europeană care nu a acceptat să impună sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, deoarece este o țară apropiată de Rusia.

blank