Președintele rus Vladimir Putin ar avea Parkinson și că va ieși din politică
Featured, International

Președintele rus Vladimir Putin ar avea Parkinson și că va ieși din politică

Presa britanică scrie că președintele rus Vladimir Putin ar putea fi bolnav de Parkinson, motiv pentru care ar urma să demisioneze.

Suspiciunile au plecat de la câteva imagini în care se observă că îi tremură picioarele și mâna liderului de la Kremlin, potrivit The Sun.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitry Peskov, a declarat că zvonurile legate de sănătatea lui Putin sunt nejustificate.

Vladimir Putin ar putea fi bolnav de Parkinson. Când ar trebui să demisioneze

Președintele rus Vladimir Putin ar urma să renunțe la funcție în ianuarie 2021, deoarece ar fi bolnav de Parkinson, potrivit Daily Mirror.

Acesta lucru a fost precizat de profesorul Valery Solovei, un mare contestatar a lui Putin.

„Are o familie, cu mare influență asupra lui. Vrea să predea ștafeta în ianuarie”, a spus acesta.

Liderul de la Moscova a fost sfătuit să demisioneze încă din 2012, au declarat surse din Rusia. Iubita, în vârstă de 37 de ani, dar și fiicele lui Putin, Maria și Katerina Tikhonova, l-au rugat pe președinte să demisioneze.

Au mai existat și în trecut speculații privind diagnosticul de Parkinson al lui Putin. Dar să nu uităm că de-a lungul timpul, președintele Rusiei a promovat mereu o imagine dură și sportivă a unui om neînfricat. A prezentat clipuri cu el jucând hochei sau făcând wrestling.

Recent, un proiect de lege propus de Guvernul rus ar urma să îi ofere imunitate pe viață lui Vladimir Putin. Concret, foștii președinți din Rusia nu vor putea fi urmăriți penal pentru nicio infracțiune comisă în timpul vieții. Aceștia beneficiau deja de imunitate pentru infracțiunile comise în timpul mandatului.