Preşedintele rus, Vladimir Putin, a schimonosit numele Maiei Sandu în cadrul conferinţei anuale, spunându-i „Sandru” şi a subliniat că deşi Maia Sandu este preşedintă a Republicii Moldova, ea deţine şi cetăţenia României.

În acelaşi timp, preşedintele rus, Vladimir Putin a sugerat că Maia Sandu ar prezenta poziţia ţărilor din Vest în ceea ce priveşte retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

„În calitate de reprezentant al unei forţe pollitice, Maia Sandu (pe care a numit-o Sandru) nu a spus nimic nou. Am auzit de la mai mulţi reprezentanţi ai diferitelor ţări din Occident că trebuie să ne retragem trupele de menţinere a păcii. Ea e preşedinta Republicii Moldova, dar în acelaşi timp, cetăţeană a României”, a declarat Putin.

În urmă cu o zi, Vladimir Putin, a admis că trupele ruse trebuie retrase din regiunea transnistreană, dar a precizat că e nevoie de anumite condiţii.

Declaraţia liderului de la Kremlin vine după ce jurnaliştii i-au solicitat să comenteze declaraţiile Maiei Sandu potrivit cărora grupul operativ şi muniţiile de pe teritoriul Republicii Moldova trebuie retrase, iar misiunea de pacificare trebuie transformată în una civilă sub egida OSCE.